Raed Arafat critică decizia Curții de Apel Cluj privind vaccinarea: „O să fie foarte greu să controlezi epidemia”

Raed Arafat critică decizia Curții de Apel Cluj de a anula mai multe dispoziţii din Hotărârea de Guvern care se referă la condiţionarea participării la diferite evenimente doar a persoanelor vaccinate şi a celor care prezintă un test PCR negativ.

18 iun. 2021, 21:57
Raed Arafat critică decizia Curții de Apel Cluj privind vaccinarea: „O să fie foarte greu să controlezi epidemia”
Raed Arafat critică decizia Curții de Apel Cluj privind vaccinarea: "O să fie foarte greu să controlezi epidemia"

Raed Arafat critică decizia Curții de Apel Cluj privind vaccinarea. Șeful DSU spune că efectele acestei decizii vor fi resințite de toți cei care vor să participe la un eveniment.

Raed Arafat critică decizia Curții de Apel Cluj privind vaccinarea

Citeşte şi Raed Arafat o face praf pe Dana Budeanu: „Să lăsăm sfaturile divelor. Apare și comentează toată ziua”

„O să fie foarte greu să controlezi, doar interzicând total. Sau să reduci numărul participanților, dar desigur sunt măsuri care nu o să placă la oameni. Noi o să luăm deciziile în funcție de cadrul legal. (…) Un judecător trebuie să vadă aceste lucrui, dacă a solicitat aspectele epidemiologice instanța. Dar toate aceste aspecte au o profundă conotație medicală, care trebuie luate în considerare.

Noi am atacat la ÎCCJ. (…) Sunt trei variante. Vrei să te vaccinezi? Perfect! Nu vrei să te vaccinezi? Te testezi sau dovedești că ai trecut prin boală.

Cât situația e ok și situația e stabilă nu e o problemă.

Dar când crește numărul de cazuri înseamnă că avem alb sau negru: toată lumea intră la liber sau nu. Evident că aceste aspecte o să fie justificate la Înalta Curte. Dar, repet, nu vreau să comentez o situație ipotetică.

Dacă ar fi venit toți într-o bulă de sticlă și ar fi stat fără contact cu alte persoane. Da, vine familia lui X la un eveniment și se întâlnește la festivitate, intră în contact cu alte sute de persoane. Protecția e pentru persoană când intră în contact cu alte persoane”, a precizat şeful DSU la Digi24.

Citeşte şi Raed Arafat, anunţ alarmant pentru toţi românii. Ce ne aşteaptă din toamnă

Curtea de Apel Cluj a anulat mai multe dispoziţii din Hotărârea de Guvern care se referă la condiţionarea participării la diferite evenimente doar a persoanelor vaccinate şi a celor care prezintă un test PCR negativ, deoarece consideră că acestea sunt discriminatorii şi „nu sunt justificate obiectiv de un scop legitim”.

„Aceste dispoziţii discriminatorii nu sunt justificate obiectiv de un scop legitim atât timp cât există metode de atingere a scopului asigurării sănătăţii populaţiei prevăzute chiar în actul administrativ normativ atacat care ar fi suficiente să asigure scopul propus”, se arată în motivare.