Cum va fi vremea luni, 21 iunie. De solstiţiul de vară, temperaturile sunt în creştere, dar nu scăpăm de ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luni, 21 iunie 2021. De solstiţiul de vară, vremea se va menţine instabilă, însă temperaturile vor fi în creştere.

20 iun. 2021, 17:55
Cum va fi vremea luni, 21 iunie. De solstiţiul de vară, temperaturile sunt în creştere, dar nu scăpăm de ploi

Tot mai mulţi români vor să ştie cum va fi vremea luni, 21 iunie, mai ales că au parte de o zi liberă de Rusalii.

În noaptea de duminică spre luni, în jumătatea de est a țării vor mai fi înnorări temporar accentuate, în special în prima parte a nopții, când local se vor semnala averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15… 25 l/mp.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, astfel de manifestări doar izolat, iar vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade.

Citeşte şi: Rusalii 2021. Tradiții și obiceiuri. Ce e complet interzis să faci în această zi sfântă

Vremea se va menține în general instabilă, dar va deveni caldă în majoritatea zonelor, local călduroasă în jumătatea de vest a țării. În prima parte a zilei, cerul va fi parțial noros în est, sud-est și centru, unde pe alocuri va ploua.

Începând din orele amiezii însă, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, iar local și în celelalte regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină, conform Observatornews.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…. 30 l/mp și izolat 40… 50 l/mp îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 33…35 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 11 și 21 de grade.
Presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

Cum va fi vremea luni, 21 iunie, în București. Ploi şi grindină

Cerul va avea înnorări temporare, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi în medie de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16… 18 grade.

Vremea la munte

Vremea se va menține în general instabilă, dar va deveni caldă în majoritatea zonelor, local călduroasă în jumătatea de vest a țării. În prima parte a zilei, cerul va fi parțial noros în est, sud-est și centru, unde pe alocuri va ploua. Începând din orele amiezii însă, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, iar local și în celelalte regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…. 30 l/mp și izolat 40… 50 l/mp îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 33…35 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 11 și 21 de grade.
Presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

Vremea la mare

Vremea va fi în general instabilă, după-amiaza și seara, când, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și, trecător, vor fi averse, frecvente descărcări electrice, întensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Izolat, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 24 de grade, iar cele minime vor fi de 18 … 19 grade. Temperatura apei mării va fi de 19… 20 de grade.

Vremea în săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

În prima săptămână din acest interval analizat de meteorologi, s-a anunțat că valorile din termometre vor fi mai ridicate decât ar fi normal.

Excepție de la această regulă sunt regiunile de sud-est din țara noastră, iar meteorologii au mai transmis și că vremea va fi foarte călduroasă în partea de vest a țării.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, ANM arată că va ploua mai puțin decât ar fi normal în această perioadă în zona Carpaților Meridionali. În rest, ploile vor fi cele normale pentru această perioadă și se vor situa undeva între 15 și 35 de litri pe metrul pătrat.

Citeşte şi: Florin Cîţu, prima măsură după moartea pilotului Adrian Cernea din cauza viiturilor. Cere oprirea evenimentelor din zonele cu vreme extremă. „Nu trebuie să ne jucăm”


loading...