Raed Arafat, apel către donatorii de sânge: Rugăm salvatorii de vieţi să-şi continue activitatea

Raed Arafat a făcut un apel către donatorii de sânge. Aceştia sunt îndemnaţi să meargă în continuare să doneze, deoarece numai aşa pot fi salvate vieţi. Secretarul de stat a precizat că Ordonanța Militară nr. 3 conține o prevedere specială pentru a sublinia importanța continuării donării de sânge.

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 21:00
Raed Arafat, apel către donatorii de sânge: Rugăm salvatorii de vieţi să-şi continue activitatea

„În ultima perioadă, colegii din centrele de transfuzii mi-au semnalat scăderea foarte mare a donatorilor. Oamenii au nevoie de salvatorii de vieți care sunt donatorii de sânge. Această prevedere este în mod deosebit trecută în Ordonanța Militară ca să explicăm cât de important este. Rugăm donatorii să își continuie activitatea, centrele sanguine sunt deschise și vă așteaptă. Altfel o să înregistrăm decese din cauza lipsei de sânge”, a transmis Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a prezentat bilanţul valabil marţi, la ora 20.00, spunând că sunt confirmate cu coronavirus 794 de persoane, 79 sunt vindecate şi 11 decedate.

De asemenea, sunt 431 de de persoane internate în spital, iar 18 persoane sunt la ATI.

În carantină sunt 5.556 de persoane, în timp ce izolate la domiciliu sunt 87.506 persoane.

În cursul nopţii şi zilei de marţi, IGSU a distribuit 100.000 de măşti pentru personalul medical şi 15.000 de combinezoane.

Citeşte şi Ce face Raed Arafat când ajunge acasă. Cum se protejează şeful DSU de coronavirus