Raed Arafat are soluţii pentru haosul de la spitalul din Ploieşti: „Toate secţiile să lase orgoliul”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că toate secţiile şi cadrele medicale din spital ar trebui să lase orgoliul pentru a putea evita haosul provocat de numărul mare de persoane infectate cu coronavirus. Medicul a făcut declaraţii în urma dezastrului de la Spitalul Judeţean din Ploieşti, unde capacitatea de primire a pacienţilor covid este depăşită de aproape o lună.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 17:09
Raed Arafat are soluţii pentru haosul de la spitalul din Ploieşti: „Toate secţiile să lase orgoliul”

„Există propuneri, le vom discuta cu colegii de la Ministerul Sănătăţii. Abordarea trebuie să fie comună. Recoltarea la un pacient uşor simptomatic se poate face la domiciliu, nu trebuie să vine neaparat la UPU. Serviciul de ambulanţă să poate să recolteze de la domiciliu, fără să îi transporte la spital. Dacă aştepţi să vină medicul de infecţioase să recomande un tomograf, se pierde foarte mult timp” , a declarat Raed Arafat la Digi24.

Citeşte şi: Capacitatea de primire a bonavilor de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti, depăşită de o aproape o lună. A fost cerut ajutorul DSP

„La nivelul spitalului trebuie să se asigure mai multe spaţii de izolare, nu sunt suficiente trei spaţii. Să găsească zone tampon. E clar că trei spaţii de izolare doar la UPU nu sunt suficiente. Din păcate aceste probleme s-au văzut şi în alt judeţ, acolo s-au găsit soluţii pentru a revolza problema. Toate secţiile să lase orgoliul la o parte” , recomandă şeful DSU.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde sunt trataţi bolnavi cu noul coronavirus, susţine că de aproape o lună a fost depăşită capacitatea unităţii medicale de a îngriji pacienţi cu această boală. Reprezentanţii unităţii medicale precizează că au cerut în repetate rânduri sprijinul Prefecturii, al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi al altor instituţii. Singurul răspuns a constat, însă, în intenţia de a mări capacitarea de primire a Spitalului Judeţean, nu de a mobiliza spitalele suport pentru COVID.