Raed Arafat, avertisment despre răspândirea coronavirusului. „Trendul este crescător. Este un semnal”

Medicul Raed Afarat a avertizat că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut alarmant în ultimele zile deoarece "nu prea se respectă de către toţi regulile de distanţare". Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a amintit că 50% dintre infecţiilor cu COVID-19 sunt transmise de asimptomatici.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 16:57
Raed Arafat, avertisment despre răspândirea coronavirusului. „Trendul este crescător. Este un semnal”

Dr. Raed Arafat a spus că România se confruntă în ultimele zile cu o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus deoarece „în comunitate nu se respectă” regulile de distanţare şi purtare a măştii de protecţie.

„Când te duci în vizită la cineva acasă, tot trebuie purtată masca. Foarte puţini fac acest luru. La birou, eşti cu colegi. Trebuie purtată masca”, a explicat medicul Raed Arafat la Digi24.

BILANŢ CORONAVIRUS 8 IULIE ROMÂNIA. Record absolut de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în 24 de ore: 555 de persoane

Şeful DSU a explicat că persoanele care nu respectă regulile duc la aceste creşteri.

„Astăzi e un studiu realizat de universitatea Yale care spune că mai mult de 50 la sută dintre infecţiile COVID sunt transmise de oamenii care nu au simptome”, a explicat dr. Arafat.

Ludovic Orban: „Suntem într-un moment de cumpănă. Guvernul nu doreşte să reinstituie nicio restricţie”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a avertizat că există riscul ca numărul cazurilor de coronavirus să crească în continuare, în lipsa unei legi referitoare la carantinarea sau izolarea pacienţilor cu COVID-19.

„Trendul este crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut cu 30 la sută. Este un semnal. Trebuie controlată situaţia”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, apel către români: „Să nu mai asculte toate prostiile vehiculate pe reţelele de socializare”

Medicul Raed Afarat a explicat că există foarte multe dezinformări în timpul pandemiei de coronavirus.

„Singura modalitate este ca populaţia să fie compleantă şi să nu mai asculte toate prostiile vehiculate pe reţelele de socializare. Am văzut oameni care nu au legătură cu medicina, cântăreţi, un om care se ocupă de modă au lansat campanii foarte bine regizate.

De ce? De ce fac acest lucru? Pun egalitate între mască şi sclavie. Astfel de campanii ajung la tineri. O parte dintre ei le văd şi le aplică”, a avertizat Raed Arafat.

Klaus Iohannis, avertisment pentru românii care pleacă la mare sau la munte. „Nu putem să închidem ţara”