Raed Arafat, avertisment despre vârful epidemiei de coronavirus. "Nu putem să spunem că a trecut. Trebuie să fim foarte atenţi"

Publicat: Vineri, 08 Mai 2020 14:31 // Actualizat: Vineri, 08 Mai 2020 14:36 // Sursa: romaniatv.net

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat vineri că există în continuare un risc privind răspândirea noului coronavirus deoarece e posibil să apară focare în anumite zone ale ţării. Medicul a explicat că în acest moment nu există o scădere consistentă a numărului de cazuri pentru a putea spune că virusul "a trecut".

Foto: republica.ro

Dr. Raed Arafat a menţionat că "încă suntem într-o situaţie în care trebuie să fim foarte atenţi".

"Mergem pe un număr de cazuri de zilnic. Este ca şi dinţii de fierăstrău. Încă nu putem să spunem că avem o scădere consistentă ca să spunem că gata, a trecut. Depinde totul de noi. 

Dacă vorbim despre posibilitatea încă să se întâmple anumite focare, să agraveze în anumite zone, este un risc prezent în acest moment", a declarat Raed Arafat.

Şeful DSU a îndemnat la prudenţă, ţinând cont de "vorbele astea pe care le aude toată lumea pe reţele sociale că virusul nu există, că s-au luat măsuri care sunt exagerate"

"Sunt doar două luni, două luni jumătate de când am început. Haideţi să ne uităm un pic în spate să vedem ce au păţit alte ţări, să vedem cum mers siuaţia la noi şi să facem tot posibilul să păstrăm controlul asupra sitauţiei", a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, despre relaxarea treptată a restricţiilor: "Să ne protejăm pe noi şi să îi protejăm pe alţii"

Raed Arafat a amintit că "măsurile care se vor lua sunt măsuri care vor permite relaxarea graduală, dar cu condiţia ca toată lumea să înţeleagă rolul fiecăruia dintre noi, să ne protejăm pe noi şi să îi protejăm pe alţii".

"Rolul măştii. Văd că toată lumea poartă şi este bine. Asta va deveni o chesti obişnuită în spaţiile închise.

Igiena mâinilor. Spalatul pe mâini dacă atingem o suprafaţă despre nu ştim cine a atins-o înaintea noastră şi de câte ori.

Dacă avem simptome să nu mergem la locul de muncă, triajul la locul de muncă.
Dacă e cineva cu febră, să se întoarcă acasă, să caute un medci pentru consult

Toate aceste aspecte dacă sunt respecte, probabil că vom reuşi să controlăm situaţia cel puţin până vedem ce se întâmplă în toamnă, dar totul depinde de noi", a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Medicul Alexandru Rafila, nou avertisment despre evoluţia coronavirusului în România. "Procentul de forme grave este mai mare"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus pandemie Raed Arafat relaxarea măsurilor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H