Raed Arafat, avertisment pentru românii care au vacanţe în Bulgaria: „Ar putea intra la izolare la revenirea în ţară”

Au crescut alarmant cazurile de COVID-19 în Bulgaria. Ce anunță Raed Arafat.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 18:12
Raed Arafat, avertisment pentru românii care au vacanţe în Bulgaria: „Ar putea intra la izolare la revenirea în ţară”

”Bulgaria e sub monitorizare, au crescut cazurile și este sub monitorizarea INSP. Dacă va continua în acest mod, este posibil să se ia decizia la nivelul Institutului Național” a spus Raed Arafat, la ”România9”. 

”Nu este pericol de închidere a graniţlor, ci de revenire la izolare” a răspuns Raed Arafat, adăugând că depinde cum va continua pandemia de Covid-19 în Bulgaria, dacă e ceva temporar sau continuă creșterea numărului de cazuri. 

Astfel, dacă Bulgaria continuă cu panta ascendentă de cazuri noi de COVID-19, s-ar putea lua decizia ca românii care se întorc din Bulgaria să intre în izolare timp de 14 zile la revenirea în România. 

Lista ţărilor pentru care din 15 iunie se redeschid cursele aeriene şi pentru care la sosirea în România nu mai este necesară carantina

De la începutul pandemiei COVID-19 Bulgaria a înregistrat numai 3.266 de cazuri de infectare, dintre care 172 de decese. Însă, pe fondul măsurilor de relaxare, în ultimele şapte zile s-a înregistrat un record de 555 de noi cazuri. Probabil Bulgaria trece în prezent printr-un al doilea val epidemic, a declarat inspectorul-şef pentru sectorul sanitar, Anghel Kuncev.

Cu toate acestea, începând de luni se vor relaxa unele restricţii antiepidemice, purtarea măştii nemaifiind obligatorie în magazine, dar rămâne obligatorie în transportul public, farmacii şi spitale.

Carantina nu va mai fi aplicată în cazul persoanelor revenite din Spania, Italia, Olanda, Irlanda şi Malta, dar rămâne valabilă în cazul celorlalte ţări, cu excepţia decisă anterior a Serbiei, Bosniei-Herţegovinei şi Muntenegrului.