Raed Arafat avertismentul care dă fiori românilor: „Există pericolul să apară o mutație care să ducă la apariția unei tulpini noi”

Raed Arafat a declarat după întâlnirea cu reprezentanţii OMS că există riscul ca în orice moment să apară o tulpină nouă a coronavirusului, din cauza numărului mare de infectări.

18 oct. 2021, 23:36
Raed Arafat avertismentul care dă fiori românilor: „Există pericolul să apară o mutație care să ducă la apariția unei tulpini noi”

Raed Arafat spune că experții în sănătate se tem că din cauza numărului mare de persoane infectate din țara noastră ar putea să apară o nouă tulpină a coronavirusului.

Raed Arafat avertismentul care dă fiori românilor: Există acest pericol

Şeful DSU confirmă că o nouă tulpină a coronavirusului ar putea să apară în curând, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

”Estimările depind de măsurile pe care le luăm și dacă ele se respectă. Există o creștere continuă, dar nu e atât de mare ca acum 2-3 săptămâni. Nu am ajuns la un platou. Chiar dacă ajungem la un platou, așa cum suntem azi, cifra e imensă și produce un impact asupra sistemului sanitar.

OMS a spus că cea mai importantă măsură e accelerarea campaniei de vaccinare. Tulpina nouă e favorizată de un număr mare de cazuri și de transmiterea virusului la scară mare. Există acest pericol să apară, în orice moment, o mutație care să ducă la apariția unei tulpini noi.”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Citeşte şi Medic ATI, mesaj dur pentru români: „Nu o să-i găsiți acolo pe cei ale căror sfaturi le ascultați. Nu-i interesează binele vostru, li se rupe!”

Tot mai mulţi români se infectează cu virusul SARS-COV2. Situaţia este foarte gravă în spitale, în secţiile de ATI unde nu mai sunt locuri pentru bolnavii în stare gravă.

Grupul pentru Comunicare Strategică că până luni, 18 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.830 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.245.422 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 145 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.745. Dintre acestea, 1.764 sunt internate la ATI.

De asemenea, până luni, 42.042 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 17.10.2021 (10:00) – 18.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 261 decese.

Citeşte şi Nelu Tătaru explică de ce România este pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de covid-19: „Majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem”