Noi precizări legate de carantinarea Capitalei! Raed Arafat: „Acesta este primul pas!”

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a explicat ce se va întâmpla cu Capitala, în contextul în care înregistrează zilnic un număr mare de infectări de coronavirus.

10 dec. 2020, 19:42
Noi precizări legate de carantinarea Capitalei! Raed Arafat: „Acesta este primul pas!”

Raed Arafat a explicat că deocamdată nu s-a luat o decizie legată de carantinarea Bucureștiului, dar că se va anunța acest lucru, atunci când va fi cazul.

„Din ce știu, după o discuție cu prefectul, au început să se intensifice controalele. Acesta este primul pas care se face: intensificarea controalelor pentru respectarea regulilor. Bineînțeles, DSP București analizează situația, discută cu prefectul. Dacă vin cu propuneri pentru măsuri suplimentare, se discută în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență prima dată. (…) Dar analiza și evaluarea încep la DSP București”, a spus Raed Arafat, joi seară, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Secretarul de stat a anunțat și că se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile.

Șeful DSU a vorbit și despre perioada sărbătorilor și măsurile pe care românii sunt obligați să le respecte în acest an.

„Legat de perioada sărbătorilor, e important ce va face fiecare persoană în parte. Situația nu e încă sub control. În București, în ultimele 2 zile, am avut număr de cazuri mare, asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemul sanitar în următoarea perioadă. Toată lumea trebuie să respecte măsurile de igienă, distanțarea, măsurile la locul de muncă. Toate sunt măsuri care rămân valide. De sărbători gândiți-vă la sănătatea voastră și a celor dragi”, a mai transmis Raed Arafat.

Citiși și Raed Arafat, anunţ despre vacanţa românilor la munte. Ce se întâmplă cu cabanele şi pârtia de schii: Va fi această modificare!

Putem merge în vacanță la munte?

-Cu respectarea restricțiilor, da.

Cu colindul se poate merge?

-Eu vă sfătuiesc să nu. Chiar dacă este o tradiție, mersul din casă în casă crește riscul.

Tăiatul porcilor e permis?

-Nu scrie nicăieri că e interzisă această activitate.

De Revelion, după ora 12, fiecare trebuie să stea la el acasă?

-Sau în apropiere. E important ca lumea să înțeleagă. La anul totul se va întoarce la normalitate. Putem pune multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care nu respectă, se pun pe ei în pericol și pe membrii familiilor lor. Putem să ne bucurăm foarte bine și de Anul Nou, respectând regulile.

Citiți și Colindătorii să nu mai bată la uşă anul acesta de Sărbătorile de iarnă! Ce spune Arafat despre tăierea porcilor şi petrecerile de Revelion