Raed Arafat chemat la raport de Lucian Bode, în cazul femeii care a sărit de la balcon la Constanţa: „Este inadminsibil! Am vorbit cu Raed Arafat şi va spune de ce nu a achiziţionat perne”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este consternat de cazul femeii de la Constanța, care a fost nevoită să sară de la etajul șase în timp ce apartamentul ei ardea. Pompierii aflați la parterul blocului nu aveau nici pernă, iar scara a întârziat să ajungă, astfel că femeia a sărit și a murit pe loc.

17 feb. 2021, 14:43
Raed Arafat chemat la raport de Lucian Bode, în cazul femeii care a sărit de la balcon la Constanţa: „Este inadminsibil! Am vorbit cu Raed Arafat şi va spune de ce nu a achiziţionat perne”

Raed arafat este în vizorul Ministrului de Interne, dar şi al unor grupuri de pompieri, care contestă modul în care au fost gestionate achiziţiile DSU, în condiţiile în care doar patru judeţe sunt dotate cu astfel de perne speciale pe care să aterizeze cei care sunt prinşi în incendii şi sunt nevoiţi să sară de la mare înălţime.

„Este inadminsibil ca Inspectoratele pentru Situații de Urgență  să nu fie dotate cu pernă. Azi i-am solicitat pe cei de la ISU să-mi prezinte ce ar însemna să achiziționeze pentru fiecare județ în parte câte o pernă. Ar fi 40.000 de euro pe județ. Acum sunt 4 în toată țara. Le-am spus colegilor de la DSU să demareze de urgență achiziția unor perne de acest fel.

Am văzut prima comunicare și am observat ulterior mai multe neconcordanțe în ce spun cei de la ISU.

Cei responsabili vor trebui să răspundă în fața organelor de anchetă. Mi se pare anormal ca inspectoratele să nu fie echipate cu perne. Cu dânsul am vorbit (n.r. Raed Arafat) și va spune de ce nu au achizițonat acele perne”, a spus Lucian Bode, ministrul de Interne.

Raed Arafat, acuzat de un site dedicat pompierilor: „Un reprezentant al pompierilor are TUPEUL, NEOBRĂZAREA, NESIMȚIREA, SĂ MINTĂ presa pentru a acoperi o mizerie”

Un site dedicat pompierilor, Agendapompierului arată faptul că tragedia de la Constanța are ramificații mult mai adânci și explicațiile stau în modul în care Raed Arafat ar fi gestionat achizițiile.

”Constanța… o pată neagră în istoria pompierilor. O nouă pată neagră… Nu știu cum se face dar de câțiva ani încoace, poate e doar o banală coincidență, cam de când conceptul „SMURD” e propulsat la extrem pentru a face imagine unui distins domn care se laudă că a pus șaua pe caii din Dealul Spirii, istoria pompierilor se scrie cu sânge. Sânge de oameni nevinovați. Sânge de cetățeni nevinovați dar și sânge de pompieri nevinovați care cad secerați sub povara supra-sarcinilor ce le sunt aruncate în spate pentru gloria Departamentului pentru Situații de Urgență.

Opinia publică e revoltată pe bună dreptate. Morții se adună grămadă lângă tronul de pe care relaxat ne face cu mâna distinsul Raed Arafat. #Colectiv, #Piatra Neamț, #Balș… Omul știe una și bună că visul lui, SMURD, trebuie să se dezvolte. La fel și achizițiile la fel de îndoielnice ca și tehnica nouă. Doar că, atunci când faci din rahat bici, riști să nu pocnească sau să te stropească pe costum.

Ce s-a întâmplat azi la Constanța? Niște tălpași au încercat să salveze o viață cu o tehnică depășită și sub niște ordine ale unor ofițeri mai mult decât aiuriți. Incendiu la etajul VI al unui bloc. Pe un Bulevard. Autoscara o țin la Palas. Asta dacă nu cumva am una stricată în curte sau dacă nu cumva sunt atât de prost pregătit încât nu îmi dau seama că trebuie să disloc, eu, un ofițer, un comandant, un inspector șef, un inspector general chiar dacă văd că subordonații mei o iau pe miriște, o altă autoscară. Mai am o autoscară la Cernavodă care într-un an a avut o singură intervenție!!!! Dar o țin acolo! Pentru ce să o țin în centrul Constanței?

Când nu am oameni pentru că oamenii mi-i trebuie să încadrez AMBULANȚELE ROȘII aducătoare de profit financiar și de imagine, trimit la incendiu ce am… o APCA veche… și câțiva oameni, echipaje incomplete pentru că SMURD-ul trebuie să fie complet. Așa a zis responsabilul cu stelele de general, pentru slugile credincioase, Raed Arafat! Deci, trimit o APCA, fără tun de apă deci inutilă pentru un incendiu la etajul 6. Asta dacă nu cumva își imagina cineva că doi servanți vor urca cu furtunul în spate până la etajul respectiv. Și cu „ușurelele” aparate de respirat. Desigur.

Nu știu ce m-a oripilat mai mult, moartea îngrozitoare a femeii, durerea și disperarea soțului pe care paramedicii nici nu l-au observat și nu s-au întrebat dacă nu va colapsa de durere, disperare, frică. Faptul că un comandant sau un reprezentant al pompierilor are TUPEUL, NEOBRĂZAREA, NESIMȚIREA, SĂ MINTĂ presa pentru a acoperi… o mizerie, o intervenție prost gestionată, nu de militarii din prima linie ci de SPECIALIȘTII, sau pretinșii specialiști ai ISU…

Ce vină are Arafat la Constanța? Niciuna.. în afară de faptul că pentru a putea șantaja Guverne pompierii au devenit „asistente/moașe medicale”, care salvează o viață și o lume, dar întâmplător și azi, la Constanța, au clacat. Nicio vină în afara faptului că totul e concentrat pe SMURD, că acești paramedici, unii, își doresc să facă SMURD, dar alții nu se simt competenți și sunt obligați de șefi să facă cele două module de curs. Știm, teoretic nu îi obligă nimeni, iar amenințările printre dinți nu se pun la socoteală, nu-i așa? Niciuna în afară de faptul că din cauza lipsei de personal mașinile de stingere sunt mereu cu echipaje incomplete. Bine, domnul Arafat zice că pompierii de pe stingere sunt niște leneși. Ce buni erau azi, NIȘTE LENEȘI bine pregătiți, nu-i așa, domnule Arafat? Lângă mormanul de cadavre unul în plus sau în minus… mai contează? SMURD-ul să meargă! Ce vină are Arafat? Niciuna în afară de faptul că și așa puținii pompieri mai fac și informare COVID-19 de 2 ori pe zi. Și culmea, pentru asta sunt fonduri, pentru aplicații și antrenamente, NU!”, scriu cei de la AgendaPompierului.

Citeşte şi: Momentul în care trenul a izbit un BMW în care se aflau doi tineri, de Ziua Îndrăgostiţilor, la Iaşi VIDEO