Raed Arafat confirmă întoarcerea elevilor la şcoală din 13 septembrie: „Şcoala va începe în condiţii de normalitate. Copiii trebuie vaccinaţi ca să nu ducă virusul acasă”

Raed Arafat a anunţat în cadrul unei conferiţe de presă că noul an şcolar va începe din 13 septembrie în condiţii de normalitate. De asemenea, şeful DSU i-a îndemnat pe români să se vaccineze pentru a evita răspândirea coronavirusului.

05 aug. 2021, 15:18
Raed Arafat confirmă întoarcerea elevilor la şcoală din 13 septembrie: „Şcoala va începe în condiţii de normalitate. Copiii trebuie vaccinaţi ca să nu ducă virusul acasă”

Raed Arafat confirmă întoarcerea elevilor la şcoală din 13 septembrie. Şeful DSU a anunţat că noul an şcolar va începe în condiţii de normalitate.

Raed Arafat confirmă întoarcerea elevilor la şcoală din 13 septembrie

Deşi trendul infectărilor este unul crescător în România, Raed Arafat anunţă începerea şcolilor în condiţii de normalitate.

„Întoarcerea la scoala este planificata in conditii de normalitate. Analiza procentelor de incidenta o sa arate care sunt riscurile si care sunt soluţiile pentru a reduce riscul cat mai mult în şcolile respective”, a declarat şeful DSU în cadrul unei conferinţe de presă.

Arafat i-a îndemnat pe părinţi să-şi vaccineze copiii, pentru a evita ca aceştia să ducă virusul acasă.

„Vaccinarea este pentru a proteja copiii care merg acasă și pot da mai departe virusul. Sunt studii și există țări care au stopat vaccinarea copiilor și au reluat-o. Copiii merg acasă și dau virusul mai departe, către membri de familie care nu sunt vaccinați sau au probleme de sănătate”, a declarat Arafat.

Reamintim că Sorin Cîmpeanu a anunţat că şcoala va începe cu prezenţă fizică la 13 septembrie, având în vedere că în unităţile de învăţământ se vor respecta în continuare regulile sanitare şi că sunt „cei mai mulţi vaccinaţi din toate categoriile socio-profesionale”.

„Există, bineînţeles, îngrijorări, dar numitorul comun este dat de dorinţa ministerului împreună cu FNAP, vorbesc sub rezerva confirmării reprezentantului acestei structuri, de începere a şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii la data de 13 septembrie. Sigur că da, luăm cu toţii în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluţii, facem eforturi ca şcolile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând în acelaşi timp optimişti şi unii şi alţii că vom putea relua şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii începând cu 13 septembrie. (…) Îmi manifest optimismul.

Optimismul este bazat pe ceea ce am anunţat deja: în şcoli se vor respecta în continuare regulile sanitare. (…) Pentru că aceste reguli vor rămâne în vigoare, pentru că în şcoli avem în valoare absolută cei mai mulţi vaccinaţi dintre toate categoriile socio-profesionale, pentru că în şcoli se respectă mai riguros aceste reguli, am dreptul să fiu optimist că vom putea începe cu prezenţă fizică. În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate şi să iau în calcul şi varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza din nou aceste scenarii. Deci, trebuie să le avem în vigoare pentru a fi utilizabile, dacă va fi nevoie, dar sperăm că nu va fi nevoie de aceste scenarii”, a susţinut ministrul Educaţiei, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Raed Arafat avertizează asupra tulpinilor mutante şi taie concediul medicilor: „Soluţia rămâne vaccinarea”

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 din ultimele zile. Raportul GCS indică faptul că de două zile se înregistrează peste 200 de cazuri noi pe zi.

Citeşte şi Raed Arafat, anunţ alarmant pentru toţi românii. Ce ne aşteaptă din toamnă


loading...