Raed Arafat critică ştirile false despre COVID-19. „Există o dezinformare şi o încercare de a crea un haos”

Medicul Raed Afarat, şeful Departamentului pentru Situaţii de urgenţă, susţine că reţelele de socializare contribuie la dezinformarea populaţiei cu privire la pandemia de coronavirus. De asemenea, secretarul de stat în Ministerul de Interne i-a criticat şi pe medicii care vorbesc fără a avea fundament ştiinţific.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 12:56
Raed Arafat critică ştirile false despre COVID-19. „Există o dezinformare şi o încercare de a crea un haos”

„Problema populației și problema pe întreg mapamondul acum este acest război de pe rețelele de socializare, unde există o dezinformare și există o încercare de a crea un haos, pentru ca populația să nu mai aibă încredere în autorități și să facă ce dorește, ducând clar la situația de a pune aceste țări în situație grea, gravă, adică să nu mai poată controla răspândirea acestui virus”, a explicat Raed Arafat, la Medika Tv.

Şeful DSU i-a criticat şi pe medicii din România care, fără a avea neapărat argumente bazate pe dovezi științifice, exprimă păreri despre evoluția pandemiei de COVID-19. Raed Arafat susţine că acest lucru creşte gradul de încredere al populaţiei în autorităţi.

„Există comentarii ale unor colegi care, din păcate, pot să spun că nu sunt bazate neapărat științific. Modul în care au comentat toate aceste aspecte a determinat populația să fie confuză și să nu mai respecte măsurile pe care le-am solicitat”, a mai spus dr. Raed Arafat, conform sursei citate.

Ministrul Sănătăţii: Un număr mare de cazuri COVID-19 poate duce la suprapopularea ATI. Atunci ne putem duce în alt scenariu

De asemenea, şeful DSU a explicat că ofensiva de pe rețelele de socializare nu este o problemă cu care se confruntă doar România, ci este una globală.

„Noi încercăm să informăm, să dăm toate informațiile corecte, dar vedeți, toată ziua avem oameni care intră și comentează și cărora populația le ascultă părerile. Spun anumite lucruri, bine, suntem o țară liberă, fiecare poate să vorbească, dar ar fi bine ca populația să ceară fiecăruia să spună pe ce se bazează: se bazează pe impresie personală, pe anumite recomandări din alte părți, pe recomandările oficiale ale unor organisme, se bazează pe unele studii medicale recunoscute, publicate în jurnale de specialitate? Populația trebuie să înceapă să fie critică și față de cei care critică și să se gândesc foarte clar dacă nu cumva cei care ies și încep să arate că ei sunt de partea populației și împotriva sistemului care a luat măsuri incorecte, populația trebuie să înceapă să analizeze, în mod critic, și ce spun aceste persoane”, a mai precizat secretarul de stat în MAI.

Alexandru Rafila: Am ajuns la 3% cazuri pozitive. Avem o problemă de sănătate publică