Raed Arafat, despre explozia de cazuri din Bucureşti: „Se iau măsuri, dar nu se carantinează Capitala”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, spune, întrebat dacă va intra Bucureştiul în carantină, în condiţiile în care rata de infectare a ajuns luni la 9,64 la mie şi nu mai sunt paturi la ATI, că nu se pune problema în acest moment.

04 oct. 2021, 22:50
Raed Arafat, despre explozia de cazuri din Bucureşti: „Se iau măsuri, dar nu se carantinează Capitala”

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, luni seară, după ce municipiul Bucureşti a trecut de rata de infectare de 9,6 la mie că se evită impunerea carantinei care ar avea ”un impact major”. ”Sperăm ca oamenii să respecte măsurile ca să reuşim să gestionăm situaţia”, a afirmat Arafat. Întrebat care ar fi pragul la care Bucureştiul ar intra în carantină, Arafat a spus că nu dă praguri pentru că e mai complex.

Nelu Tătaru crede că situaţia e mai gravă decât o arată cifrele. „Numărul real de cazuri zilnice de Covid e posibil să fie de 50.000”

”Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină. Se iau măsuri, dar se evită carantinarea unei Capitale care ar avea un impact major. La acest moment acest lucru nu s-a discutat”, a declarat, luni seară, Raed Arafat.

Acesta a refuzat să se refere la un prag al incidenţei care ar putea duce, totuşi, la intrarea Capitalei în carantină.
”Se evită carantinarea Capitalei, dar sperăm ca oamenii să respecte măsurile ca să reuşim să gestionăm situaţia”, a mi adăugat şeful DSU.

Numărul de infectări COVID-19, în continuă creştere. 50 de oraşe şi municipii au incidenţa mai mare de 6 la mia de locuitori. Localitatea din România cu incidenţă de aproape 20 de la mie!

Municipiul Bucureşti a depăşit, luni, rata de infectare de 9,6 la mie, numărul de cazuri fiind în continuă creşetere.   Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti – 2.269 şi judeţele Timiş – 662, Ilfov – 541, Iaşi – 420, Cluj – 368, Dolj – 348, Constanţa – 289, Prahova – 286, Galaţi – 243, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.