Raed Arafat despre pelerinajul la Sfânta Parascheva: Nu ştim cine a dat acordul ca pelerinii care nu sunt din Iaşi să ajungă la raclă!

Raed Arafat a anunţat că nu ştie cine a dat acordul ca pelerinii care nu sunt din Iaşi să  poată ajunge la raclă. De asemnea şeful Departamentul Situaţiilor de Urgenţă a făcut un apel la români şi îi roagă să respecte măsurile restrictive.

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 14:13
Raed Arafat despre pelerinajul la Sfânta Parascheva: Nu ştim cine a dat acordul ca pelerinii care nu sunt din Iaşi să ajungă la raclă!

„Despre pelerinajul de la Sf. Parascheva. Cine a dat acordul ca pelerinii care nu sunt din Iaşi să ajungă la raclă: Aici nu ştiu cine a dat acest lucru, dar vreau să subliniez un aspect. E o discuţie pe care o avem de foarte mult timp. Toată lumea observă că avem o creştere continuă a cazurilor. Suntem pe un trend ascendent important. Prin acest măsuri încercăm să reducem expunerea şi transmiterea.

Apelul nostru către populaţie este să înţealeagă situaţia şi să fi parenri cu noi în respectarea regulilor sau acestor prevederi care sunt emise prin hotărâri al CNSU. Sunt foarte mulţi în domeniul online şi alte spaţii publice care îndeamnă populaţia la nerespectarea regulilor. Asta nu înseamnă decât în plus pacienţi şi în plus persoane decedate. Respectarea regulilor în aceste zile e foarte importantă.ă „,a  zis Arafat.

Anul acesta, pelerinajul de la Iaşi pentru Sfânta Paraschva s-a desfăşurat altfel din cauza crizei sanitare provocate de noul coronavirus. Credincioţii care nu aveau buletin de Iaşi nu au avut voie la racla Cuvioasei Parascheva.

Chiar şi aşa, au fost mii de credincioşi care s-au rugat, fără să respecte însă mărsurile de distanţare. Oamenii au venit fără mască şi s-au îmbulzit.