Raed Arafat, despre restricţii: „Măsurile din România nu sunt cele mai absurde. Multe ţări europene aplică măsuri mai stricte”

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a explicat soluția care ne permite revenirea la normalitate și spune că o relaxare prea rapidă a restricţiilor ne readuce la un număr mare de infectări. De asemenea, el susţine că alte ţări europene au măsuri mai stricte ca ale noastre.

03 mai 2021, 23:31
Raed Arafat, despre restricţii: „Măsurile din România nu sunt cele mai absurde. Multe ţări europene aplică măsuri mai stricte”

Raed Arafat spune că românii trebuie să fie în continuare foarte atenți, chiar dacă toate județele au ieșit din scenariul roșu, iar numărul infecțiilor Covid-19 este în scădere. El avertizează că relaxarea unor restricții, după ieșirea din scenariul roșu, ar putea duce la o nouă creștere a cazurilor. „Poate fi efectul o noua crestere a cazurilor, vom vedea impactul in 14 zile”, a spus şeful DSU, citat de stiripesurse.ro.

Au fost tari care au crezut prea devereme ca totul e ok si s-au intors sa se confrunte cu o catastrofa, adica trebuie sa fim precauţi, atenţi”, a mai avertizat acesta.

Citeşte şi Diana Şoşoacă, un nou atac la Raed Arafat: „E adevărat că de afară îţi vin nişte ordine, dar ei nu-ţi spun să încalci legea. Raportul OSCE arată încălcarea principiilor democratice”

Raed Arafat a explicat că dacă o familie pleacă în vacanță, iar tatăl și mama sunt vaccinați, la revenirea în țară copilul, dacă este minor și nevaccinat, trebuie să stea obligatoriu în carantină. Șeful DSU a spus că minorul trebuie să stea în acest caz în carantină fie 14 zile, fie 10 zile dacă și-a făcut un test negativ cu 72 de ore înainte de revenirea în țară.

Arafat a adăugat că părintele vaccinat care stă acasă cu copilul aflat în carantină poate să iasă din casă. „La acest moment, asta este regula. Credeti-ma ca sunt oameni pregatiti in domeniu (care iau aceste decizii), nu se iau deciziile astea de persone care nu sunt pregătite. Sunt ţări unde e mai rau, îţi cer test chiar daca esti vaccinat. Măsurile din România nu sunt cele mai absurde. Multe ţări europene aplică masuri mai stricte decat cele pe care le aplicăm noi”, a declarat Raed Arafat.

Citeşte şi O melodie lăutărească dedicație pentru Arafat, virală pe internet. Jigniri și ironii la adresa șefului DSU: ”Să nu pui pe net că mă arestează ăștia”