Raed Arafat, despre ridicarea restricţiilor impuse din cauza coronavirusului. „Relaxarea acum poate fi devastatoare”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că nu este de acord cu relaxarea restricţiilor în perioada Paştelui deoarece există riscul unei creşteri accentuate a cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Secretatul de stat în MAI susţine că o relaxare mai devreme ar putea avea rezultate "devastatoare".

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 19:55
Raed Arafat, despre ridicarea restricţiilor impuse din cauza coronavirusului. „Relaxarea acum poate fi devastatoare”

„Dacă opinia care spune că ar trebui să ieșim din situația asta și ne trezim că după Paște avem brusc o creștere a numărului de cazuri, cine își asumă? Dacă mai suportăm 2-3 săptămâni, e normal. Relaxarea acum ar fi prea precoce.

Toți vrem să ajungem să relaxăm aceste măsuri. Dar o relaxare prea devreme poate să însemne un rezultat devastator pentru noi”, a declarat Raed Arafat, la Antena3.

Pe 16 martie, preşedintele Klaus Iohannis a emis primul decret privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 zile în România. Aceasta perioadă urmează să se încheie marţi, ultima zi de stare de urgenţă.

Surse: Restricţii noi pentru români în următoarea Ordonanţă Militară. Care sunt principalele prevederi

Preşedintele va emite marţi un nou decret, care va intra în vigoare de miercuri și care va prelungi starea de urgență până pe 14 mai.

STAREA DE URGENŢĂ SE PRELUNGEŞTE CU ÎNCĂ O LUNĂ. Iohannis: „Voi emite un nou decret”