Raed Arafat este vegetarian de 20 ani. Şeful DSU este fan carnea de mazăre, dar în copilărie prefera castraveţii umpluţi

Raed Arafat, şeful DSU, a fost invitatul lui Mircea Dinescu în emisiunea "Poezie şi Delicateţuri", de la Prima TV, în care a dezvăluit mai multe dintre obiceiurile sale culinare şi nu numai.

09 mai 2021, 14:24
Raed Arafat este vegetarian de 20 ani. Şeful DSU este fan carnea de mazăre, dar în copilărie prefera castraveţii umpluţi

Raed Arafat a dezvăluit că este vegetarian şi nu mai mănâncă carne din 2000-2001. El a înlocuit acest preparat comun cu unul mai puţin convenţional, despre care spune că are gust similar. Este vorba de carnea de mazăre.

Există o firmă italiană care aduce produse din carnea de mazăre şi aici, în România. Produce mititei din mazăre, carne tocata din mazăre, salam din mazăre. Mititeii se pregatesc la grătar cum se pregătesc mititeii obişnuţi… Totul se prepară precum carnea obişnuită, chiar şi gustul este oarecum similar„, a povestit Raed Arafat, în emisiunea „Poezie şi Delicateţuri”, realizată de Mircea Dinescu, la Prima TV.

Şeful DSU consideră că în contextul în care populaţia planetei se apropie de 8 miliarde de oameni, găsirea de soluţii alternative la alimentaţia obişnuită, pe bază de carne, este o alternativă care ar trebui luată în seamă. El a mai spus că, în copilărie mama sa obişnuia să gătească castraveti umpluti cu orez si carne, care se băgau apoi la cuptor. Când erau gata, aceştia se serveau cu o salată de iaurt, gen tzatziki.

În cadrul emisiunii, Arafat a dat detalii şi despre viaţa sa personală, spunând că are o soră medic în Dubai, care este şi cetăţean american, şi un frate subinginer, care a rămas în Nablus, locuind în casa părintească, unde a crescut şi Raed Arafat.

Citeşte şi Raed Arafat, despre restricţii: „Măsurile din România nu sunt cele mai absurde. Multe ţări europene aplică măsuri mai stricte”

Şi, pentru că Raed Arafat nu consumă carne, Mircea Dinescu i-a pregătiti un adevărat festin din scrumbie de Dunăre, orez, ştevie şi o salată de ciuperci pleurotus.

Citeşte şi O melodie lăutărească dedicație pentru Arafat, virală pe internet. Jigniri și ironii la adresa șefului DSU: ”Să nu pui pe net că mă arestează ăștia”