Raed Arafat explică de ce dau mesaje Ro Alert, nu şi de ce se dau mult prea târziu

Populaţia Bucureştiului a fost bombardată din nou cu stridentele mesaje Ro Alert. A fost furtună violentă, chiar era nevoie de avertizări, însă, din nou, acestea au venit cu mult în urma intemperiilor.

14 iun. 2022, 20:21
Raed Arafat explică de ce dau mesaje Ro Alert, nu şi de ce se dau mult prea târziu

Raed Arafat a ţinut să urecheze  „cârcotașii”, după furtuna din Capitală. „Azi s-au dat două mesaje Ro-Alert pe București și Ilfov, inițial fiind anunțat cod portocaliu care ulterior a fost ridicat la cod roșu. Până acum sunt peste 120 de solicitări de sprijin din partea populației adresate pompierilor prin 112. Este posibil ca numărul să crească”, a precizat Raed Arafat.

Furtuni violente, este COD ROŞU în Bucureşti. Bulevarde inundate, copaci cazuţi şi căderi de grindină VIDEO
„Cel mai important lucru este că nu avem victime! Pentru cârcotașii care comentează mesajele, am pus un scurt film și câteva poze să vadă de ce se dau mesaje de avertizare.

Sunt mai multe străzi inundate, copaci căzuți și acoperișuri avariate, care puteau produce victime. Dacă o singură persoană a fost salvată de acest mesaj, înseamnă că sistemul Ro-Alert și-a făcut treaba!”, a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

Circulaţia feroviară a fost oprită, marţi după-amiază, între Ramificaţia Pajura şi Bucureşti Nord, din cauza a doi copaci căzuţi pe linia de contact, în urma furtunii care a afectat Capitala. Trenurile au fost tractate cu locomotive Diesel până când problema a fost remediată.

Incendiu violent la UPU Sighetu Marmaţiei. Pacienţii, evacuaţi de urgenţă
Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au precizat că, pe perioada în care au fost în vigoare Codurile de vreme rea, în Municipiul Bucureşti s-a intervenit pentru îndepărtarea a 25 de copaci căzuţi pe carosabil şi autoturisme, fiind afectate în total 12 autoturisme. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 2 elemente de construcţie şi evacuarea apei de pe 11 străzi inundate, precum şi din 27 de locuinţe şi 11 curţi.