Femeia din Buzău, suspectă cu coronavirus, se află în carantină. Raed Arafat: A intrat în contact cu cineva infectat

Raed Arafat a anunţat faptul că femeia din Buzău, suspectă cu virusul ucigaş, nu prezintă simptomele aferente. Româncă ar fi intrat în contact, în Italia, cu o persoană confirmată cu coronavirus.

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 20:58
Femeia din Buzău, suspectă cu coronavirus, se află în carantină. Raed Arafat: A intrat în contact cu cineva infectat

UPDATE: Femeia suspectă de coronavirus, sosită din Italia duminică seara, a fost transferată, în cursul nopţii, la tabăra de la Arbănaşi, unde va sta în carantină 14 zile, au anunţat, luni, reprezentanţii Biroul de presă al Prefecturii Buzău.

„După ce i s-au prelevat probe care au fost trimise la Institutul ‘Matei Balş’, femeia suspectă de coronavirus sosită din Italia a fost transferată, în cursul nopţii (duminică spre luni n.r.), la tabăra de la Arbănaşi, unde va sta 14 zile. În această locaţie i se asigură apă, hrană, produse de igienă şi asistenţă medicală permanentă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

Potrivit sursei citate, preventiv, în zonă acţionează un echipaj de jandarmi, dar nu au fost semnalate proteste ale sătenilor din comuna Beceni.

”Femeia din Buzău nu are nicio problemă în acest moment. Este asimptomatică. A călătorit tot drumul și când a coborât din microbuz, a sunat la 112 și a zis că a intrat în contact cu cineva cu noul coronavirus, în Italia, și dorește să fie dusă la spital. Când a intrat în graniță, trebuia să declare din ce zonă vine, nu când a ajuns la Buzău! Nu i se făcuse rău, nu nimic, doar că atunci când a ajuns la destinație, la Buzău, a cerut să fie transportată la spital pentru investigații”, a zis Raed Arafat la Antena 3.

Citeşte şi: Ciolacu, anunţ de ultimă oră. „Vom avea coronavirus. Îmi pare rău”

Suspiciune de coronavirus la Buzău

O femeie din Buzău a anunțat autoritățile că are simptome asemănătoarei infecției cu coronavirus. Femeia ar fi intrat în contact cu o persoană care este suspectă de virusul ucigaş.

Duminică seară, femeia în vârstă de 40 de ani a coborât din autocarul care o aducea din Italia, unde fusese la muncă. Aproape de Buzău, femeia ar fi început să se simtă rău, iar când a coborât din autocar a sunat la ambulanţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, femeia a călătorit cu un autocar din Italia, dintr-o zonă aflată în carantină, în autocar fiind şi alte persoane, din Brăila şi Galaţi. Celelalte persoane din autocar şi-au continuat drumul. Reprezentanţii Prefecturii Brăila spun că acolo nu au coborât pasageri, aceştia îndreptându-se spre Galaţi.
 
În Italia, aceasta îngrijise un bătrân, împreună cu o altă femeie. În cursul dimineţii, în timp ce se afla în autocar, femaia a fost sunată din Italia fiind informată că colega sa, alături de care a avut grijă de bătrân, a fost internată la spital sub suspiciunea de coronavirus.
 
Un echipaj de la SAJ Buzau si unul de la ISU au preluat-o pe femeie într-un echipament special. Poliţiştii prezenţi la faţa locului pentru a izola persoana suspectă au purtat măşti medicale.