Raed Arafat, ieșire nervoasă după ce a fost întrebat dacă demisionează: Doctorul Arafat nu e Superman!

Raed Arafat a izbucnit după ce un jurnalist l-a întrebat dacă nu cumva simte nevoia să-și dea demisia după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța.

01 oct. 2021, 16:25
Raed Arafat, ieșire nervoasă după ce a fost întrebat dacă demisionează: Doctorul Arafat nu e Superman!

Raed Arafat, ieșire nervoasă.  Nu mai puțin de șapte oameni și-au pierdut viața în această dimineață, după ce un incendiu puternic a cuprins salonul ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, secție ATI destinată bolnavilor cu COVID.

Raed Arafat, ieșire nervoasă după ce a fost întrebat dacă demisionează: Doctorul Arafat nu e Superman!

„Vreți să spuneți că e situația actuală pentru că Arafat nu a demisionat?! Am explicat ce face DSU. Doctorul Arafat nu e Superman, care să rezolve toate problemele. Nici instituțiile aflate în coordonarea lui nu sunt instituții de supraputere să rezolve absolut toate problemele. Totul depinde de nivelul în care există competență pentru rezolvarea unei probleme.

La acest moment, din păcate, noi am răspuns, am venit, am făcut tot ce este posibil… Nu eu, ci colegii care au venit.  Se știe că au fost controale făcute. Se știe că au fost sesizări făcute. Urmează să stabilească dosarul penal și procurorul care sunt responsabilitățile pe linie penală și vina și așa mai departe”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU, explicații despre eroarea morților de la Constanța

Raed Arafat a declarat că Departamentul pentru Situații de Urgență nu a confundat două persoane în viață ca fiind decedate, ci este vorba despre dublarea unor persoane deja decedate. Cinci victime s-au stins din viață la fața locului, iar alte două persoane au fost transportae la alte spitale. Aceste două persoane au fost dublate și trecute la decedați.

„Nu au existat nouă persoane. Noi n-am confundat 2 persoane care ar fi fost în viață. Decedații au fost 7. S-a calculat din greșeală, pentru că au fost dublați doi oameni. Situația era în dinamică.

Din punct de vedere al medicilor, având în vedere ora, angajații spitalului erau la muncă. Să nu uităm că suntem într-un val patru și avem personal răspândit peste tot”, a spus Arafat.

„Nu avem cum să verificăm mentenața. Poate verifica procurorul. Însă instructaj pe partea de ATI am făcut și am insistat să se țină mai ales că vine valul patru. Camerele de supraveghere nu știu dacă funcționau”, a conchis Raed Arafat.

Citește și: Rudele pacienţilor spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, disperate după incendiu: „Era în stare gravă la ATI. Nu respira fără mască”. Numărul la care pot suna aparţinătorii pacienţilor