Raed Arafat îi critică pe şoferii spectatori ai incendiului din Pasajul Unirii. „Nu stai și caști gura la foc, se moare și de la fum”

Incendiul de zilele trecute, din Pasajul Unirii, i-a ridicat mari semne de întrebare şefului DSU, Raed Arafat, cu privire la comportamentul populaţiei în astfel de situaţii critice.

19 oct. 2022, 12:44
Raed Arafat îi critică pe şoferii spectatori ai incendiului din Pasajul Unirii. „Nu stai și caști gura la foc, se moare și de la fum”

Raed Arafat s-a lansat într-o serie de critici la adresa comportamentului civic, atrăgând atenţia la pericolele la care se expun spectatorii unor astfel de evenimente. Declarațiile sale vin în contextul în care mai mulți șoferi au filmat incendiul din pasaj în loc să se evacueze.

În mod normal aici trebuie să fie fiecare mașină dotată cu stingător și să aibă fiecare mașină stingător. Când vezi că mașina ia foc rapid și nu poate fi controlată, atunci pleci de acolo, te evacuezi. Nu treci lângă ea, nu stai să o filmezi, nu stai și caști gura să vezi ce se întâmplă, tu fiind expus pericolului.

Citeşte şi Incident grav în Pasajul Unirii. O mașină a luat foc, traficul e blocat pe ambele sensuri

În primul rând se vedea că se acumulează fum. Oamenii trebuiau să plece din zonă, fumul este foarte toxic. La incendii nu se moare neapărat de la foc, se moare de la fum, oamenii se intoxică”, a declarat Raed Arafat, pentru Digi FM.

„Cred că comportamentul nostru trebuie să fie: 1. Ajutăm pe oamenii care erau în mașină, trebuie să plece din mașină. Au plecat rapid de acolo. 2. Să fie evacuat tunelul până ajung pompierii, care durează câteva minute în astfel de situații, exact cum s-a întâmplat aici”, a mai afirmat acesta.

Citeşte şi Al patrulea incident în Pasajul Unirii, la nici o săptămână de la redeschidere. Un autocar a lovit limitatorul de înălțime, mai multe bucăți au căzut pe o mașină