Raed Arafat insistă cu internarea forţată a pacienţilor asimptomatici: „Cred că vom avea probleme serioase”

Secretarul de stat, Raed Arafat, insistă ca pacienţii asimptomatici cu COVID-19 să fie internați, în ciuda faptului că Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor nu recomandă acest lucru. 

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 18:01
Raed Arafat insistă cu internarea forţată a pacienţilor asimptomatici: „Cred că vom avea probleme serioase”

„Dacă dăm individului dreptul de a spune „eu nu vreau să rămân în spital chiar dacă știu că sunt simptomatic și pot să transmit”, dacă nu mai putem să îl controlăm într-un fel, să îi spunem că rămâne acasă …aici e similară treaba cu un avion cu pasageri și le cerem să voteze cum vor să fie pilotat avionul și dacă vor să nu mai poarte centură de siguranță. Cred că vom avea probleme serioase în gestionarea problemei mai departe, dar nu vreau să mă pronunț anterior. Vreau să vedem ce zice Curtea Constituțională exact, ce interpretări au juriștii și ce ce soluții vin”, a spus Arafat, joi, la Antena 3.

Citeşte şi: Alexandru Rafila a răbufnit după numărul mare de cazuri de coronavirus: „Trebuie să ne trezim!”

„Vedem ce măsuri luăm după motivarea CCR”, a mai precizat Raed Arafat, după ce Curtea Constituțională a decis că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. De asemenea, judecătorii CCR au stabilit că izolarea, carantina și internarea nu pot fi dispuse prin ordin de ministru.

„Situația este în dinamică pentru că oricând un spital internează 2-3 în terapie intensivă și ne trezim că nu mai avem locuri și va trebui să ducem o parte din bolnavi în altă parte. Cea mai bună soluție rămâne soluția de prevenire a răspândirii. Dacă individul nu înțelege acest lucru și nu respectă regulile riscul este să crească numărul cazurilor și mai mult”, a mai spus secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne.


loading...