Raed Arafat, mesaj pentru protestatarii din Piaţa Victoriei: „Nu e suficient să aplice măsurile doar 10% din populaţie”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut o primă reacţia la decizia oamenilor de a protesta în stradă. Secretarul de stat în MAI a declarat că înţelege nemulţumirile românilor, dar că e nevoie să fie înţelepţi şi să respecte cu toţii măsurile pentru ca situaţia să nu se agraveze.

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 16:23
Raed Arafat, mesaj pentru protestatarii din Piaţa Victoriei: „Nu e suficient să aplice măsurile doar 10% din populaţie”

„Eu cred că în acest moment înţelepciunea trebuie să fie de a lucra împreună pentru a reduce impactul virusului. Înţeleg foarte bine că fiecare persoană care este afectată de o măsură este nemulţumită şi fiecare persoană care are, poate, o activitate care este afectată nu doreşte ca activitatea sa să fie afectată, dar la un moment trebuie să înţelegem: dacă continuăm cu excepţiile în sensul eu nu, celălalt nu, celălalt nu, la un moment nu vom mai avea măsuri pe care să le implementăm pentru a reduce impactul virusului”, a declarat Raed Arafat, la Realitatea Plus.

Arafat a explicat că nu e suficient să aplice măsurile doar 10% din populaţie.

„Dacă nu le aplicăm cu toţii, vom vedea că ulterior vom ajunge să luăm măsuri şi mai multe, dacă vedem că lucrurile nu se îmbunătăţesc şi de aici cred că este nevoie de înţelegere şi de colaborare”, a avertizat secretarul de stat, într-o altă intervenţie, la B1TV.

Totodată, acesta a dat asigurări că autoritățile vor face tot posibilul ca regulile anticoronavirus să aibă un impact cât mai redus cu putință asupra activităților economice.

Raed Arafat a mai susținut că va fi nevoie și în continuare de măsuri preventive deoarece și luna decembrie va fi „sub influenţa virusului”: „Cu siguranţă, luna decembrie nu va fi o lună de întoarcere la normalitate”.

Protest în Piaţa Victoriei, din cauza noilor restricţii. Sute de oameni au ieşit în stradă

Sute de români s-au adunat duminică seară în Piața Victoriei pentru a participa la protestul faţă de restricțiile impuse de autorități. Mulţi dintre ei nu poartă mască de protecție și nu păstrează distanțarea socială.

La protestul din Piaţa Victoriei participă persoane din toate categoriile de vârstă. Unii dintre oameni au venit însoţiţi de copii şi spun că sunt nemulţumiţi de măsurile adoptate de Guvern, care vor intra în vigoare de luni.

Mulţi dintre manifestanţi nu poartă mască de protecţie pe motiv că sunt sceptici cu privire la existenţa noului coronavirus.

Dumitru a venit din Sibiu ca să protesteze faţă de măsura închiderii pieţelor. Bărbatul a spus că nu înţelege de ce s-a luat această decizie, în condiţiile în care sunt şi pieţe, precum Obor, care vor rămâne deschise.

„Mă nemulţumeşte că se închid pieţele. Nu mai avem unde să ne vindem produsele. Am înţeles că Piaţa Obor rămâne. De ce se închid doar unele şi altele funcţionează. Eu unul sunt foarte supărat. Nu mai am unde să vând. Dimineaţă m-au anunţat toţi şefii de pieţe unde vindeam eu alimente că se închid. Cred că o să arunc alimentele, nu ştiu. Suntem oameni muncitori, nu furăm”, a declarat protestatarul pentru România TV.