Raed Arafat: "Pacient COVID externat la cerere pe 6 iulie de la Colentina, acum este aproape comatos, la terapie intensivă"

Publicat: Luni, 13 Iulie 2020 17:58 // Actualizat: Luni, 13 Iulie 2020 19:08 // Sursa: romaniatv.net

Secretarul de Stat Raed Arafat a dezvăluit un mesaj primit luni după-amiază, care ilustrează gravitatea simptomelor COVID şi pericolele la care se expun cei care nu iau boala în serios.

În Comisia Juridică de la Senat, unde se dezbate legea carantinării, Arafat a spus că a primit un mesaj luni, la ora 15:45, în care era anunţat că un pacient care s-a externat la cerere din Spitalul Colentina din Bucureşti, pe data de 6 iulie, deoarece avea simptome minore, a fost internat la terapie intensivă şi medicii luptă să-i salveze viaţa.

"Ultimul caz, acum 30-40 de minute, mesaj de la ora 15:45. COVID pozitiv, externat la cerere de la Colentina, cu simptome minore, la data de 6 iulie, acum este cu oxigenare 70%, cu dispnee, cu Glasgow coma score 8, adică aproape comatos și s-a trimis terapie intensivă ca să poată să-l asiste și să vedem dacă reușește să-l scoată sau nu", a spus Raed Arafat, luni după-amiază, în comisia juridică a senatului, unde se dezbate la această oră legea carantinei și izolării, anunţă Digi24.

"Pe altul, acum o zi sau două, tot același serviciu l-a găsit acasă în stop cardiac. Echipele se expun resuscitând acești pacienți care refuză internarea cu simptomele ușoare și merg acasă, se agravează, nu sunt monitorizați adecvat, nu spun medicilor care este starea lor și că aceasta se agravează, după care familia lor dă telefon la 112 să spună că bolnavul este agravat. Asta este o situația reală cu care ne confruntăm", a mai spus secretarul de stat.

"Îl laşi acasă cu simptome uşoare, după trei-patru zile bolnavul este în stop cardiac şi asta înseamnă că noi ne-am riscat viaţa mult mai mult, pentru că până intervine serviciul de urgenţă, până îl resuscitează, până îl duce la spital... dacă era în spital îl depistau mult mai repede şi îi salvau viaţa. Asta este informaţia care trebuie să ajungă la populaţie. Să nu inducem în eroare populaţia că noi îi închidem în puşcărie că sunt cu simptome uşoare fără să-i zicem "atenţie, că dacă mergeţi acasă nimeni nu garantează că după două-trei zile nu veţi fi în stop cardiac"", a completat Arafat.

Citeşte şi: Zeci de bolnavi de cancer stau la coadă în faţa Institutului de Oncologie pentru o consultaţie VIDEO

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
comă covid externat la cerere Raed Arafat terapie intensivă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
14 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H