Zeci de bolnavi de cancer stau la coadă în faţa Institutului de Oncologie pentru o consultaţie VIDEO

Zeci de persoane aşteaptă la coadă în faţa Institutului Regional de Oncologie din Iaşi pentru a fi consultaţi de medicii specialişti. Conform informaţiilor de la faţa locului, la coadă sunt deja peste 100 de pacienţi, aglomeraţia fiind din cauza faptului că la intrare sunt supuşi unui triaj epidemiologic. 

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 08:34

Pacienţii din Iaşi au aşteptat în dimineaţa zile de 13 iulie 2020, să intre în Institutul Regional de Oncologie. Persoanele de la coada nesfărşită sunt pacienţi bolnavi de cancer care nu au apucat să vină la consultaţii din cauza pandemiei, iar acum sunt supuşi unei aşteptări îndelungate din cauta faptului ca la intrarea în instituţie trebuie să treacă print-un triaj epidemiologic. 

De asemenea, aceste cozi sunt formate şi din cauză că mulţi dintre pacienţi nu şi-au respectat programările făcute de medici şi au venit mai devreme decât erau aşteptaţi. 

Citeşte şi: Raed Arafat, după recordul de noi cazuri de coronavirus: „Încă nu se vede efectul externarilor”

Institutul Regional de Oncologie precizează faptul că intrarea pacientului în spital este precedată de triajul epidemiologic pentru internarea de zi. Pentru pacienţii care vor beneficia de cură de citostatice, este bligatoiu testarea pentru SARS-COV-2, cu 48 de ore înainte de cură. Testarea se poate efectua în judeţele de reşedinţă, cu o zi înainte de cură, în intervalul orar 11-17, în ambulatorul extern-camera de recoltă. 

„Oamenii bolnavi de cancer, stau în picioare, la rând. Nici nu au unde merge la WC, nu au unde merge nicăieri, Hal de Românie. De azi noapte de la ora 2 m-am pornit de acasă ca să stau aici la rând. Trebuie să merg la WC nu am unde să mă duc”, a declarat o pacientă de la coadă.