Raed Arafat, premiat pentru excelenţă în activitate

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a primit sâmbătă Premiul "Dr. Marta Buteanu" din partea Fundaţiei pentru Sănătate, în cadrul conferinţei internaţionale "Medicul şi societatea", organizată în 5 şi 6 aprilie împreună cu Asociaţia SARTISS şi Colegiul Medicilor Bihor. Acelaşi premiu de recunoaştere şi apreciere a performanţei în activitatea medicală a fost acordat profesorului universitar dr. Gheorghe Bumbu şi conferenţiarului universitar dr. Ligia Burtă.
Romania TV
06 apr. 2013, 09:48
Raed Arafat, premiat pentru excelenţă în activitate

Dr. Hadrian Borcea, şeful UPU din Spitalul Clinic Judeţean, a subliniat în Laudatio personalitatea complexă a dr. Raed Arafat, recunoscut pe plan naţional şi internaţional, potrivit Agerpres. Din pregătirea sa vastă, în ţară, în Elveţia şi Marea Britanie, a reieşit foarte clar interesul şi preocuparea esenţială pentru ceea ce înseamnă sistemul de urgenţă şi servicii de urgenţă.

„Dr. Raed Arafat nu s-a format doar ca medic de urgenţă, ci ca acea persoană care doreşte să rezolve o problemă majoră a omului aflat în cel mai dificil moment al vieţii, atunci când suferă. Dr. Arafat a înţeles că acest moment trebuie gestionat cu foarte multă atenţie”, a spus dr. Hadrian Borcea.

Activitatea asiduă de pregătire proprie este urmată, în timp, de cea de formator, dr. Arafat fiind un apreciat instructor pentru mai tinerii săi colegi, într-un context bazat pe voluntariat.

Cel de-al doilea premiat, prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Urologie, a fost apreciat pentru bogata sa experienţă profesională, implicarea în dezvoltarea învăţământului medical universitar în Oradea, volumul impresionat al activităţii chirurgicale şi înfiinţarea Centrului de Cercetare în Medicina de Înaltă Performanţă.

De asemenea, dr. Traian Duşe, cel care a dat citire unui amplu laudatio, a evidenţiat numeroasele lucrări ştiinţifice, cărţi şi cursuri editate, activitatea de îndrumător de doctoranzi şi o serie de titluri de recunoaştere naţională, precum ordinul Meritul sanitar în grad de cavaler, acordat de preşedintele Ion Iliescu în anul 2004.

Dr. Gheorghe Carp, managerul general al Spitalului Judeţean, a vorbit despre conf. univ. dr. Ligia Burtă, şefa Centrului de transfuzii Oradea, membru în grupuri internaţionale de lucru în medicină transfuzională, directoarea Centrului de cercetări al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea.

„Ca o apreciere a calităţii activităţii Centrului de transfuzii, ministrul Cseke a inaugurat aici la Oradea, în urmă cu câţiva ani, centrul regional pe sud-estul Europei, pe programul de securitate transfuzională. Este o mare onoare pentru Oradea să fie centrul regional pentru o astfel de activitate”, a spus dr. Carp.

Premiul „Dr. Marta Buteanu” a fost instituit în anul 2012, când a fost înmânat chirurgului cardiolog dr. Ioan Pop de Popa, orădean, cel care a efectuat prima operaţie pe cord deschis din România.

Marta Buteanu este prima femeie cadru didactic universitar din România, originară din Beiuş, fost conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină din Budapesta şi decedată în 1918, după ce a participat ca voluntar la o campanie de eradicare a febrei spaniole, la Graz, în Austria.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări