Raed Arafat, despre revenirea la STAREA DE URGENŢĂ. Anunţ de ultimă oră pentru TOŢI ROMÂNII

Raed Arafat a comentat recordul de cazuri noi de COVID-19 înregistrat, miercuri, 8 iulie, în România. În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri, cel mai mare număr înregistrat de la începutul pandemiei de coronavirus.

08 iul. 2020, 13:24
Raed Arafat, despre revenirea la STAREA DE URGENŢĂ. Anunţ de ultimă oră pentru TOŢI ROMÂNII

Raed Arafat a vorbit despre posobilitatea întoarcerii la starea de urgență şi a precizat că sunt mai multe aspecte care sunt luate în considerare.

„E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență. Trebuie înțeles, nu recomandă Arafat, ci un grup tehnico-științific, în care sunt mai mulți colegi. Urmărim mai multe aspecte, nu doar numărul”, a declarat Arafat la Digi24.

Raed Arafat, după recordul de noi cazuri de coronavirus: „Încă nu se vede efectul externărilor”

Secretarul de stat în MAI a vorbit și despre cazurile mediatizate de pe Litoral, unde au avut loc mai multe petreceri cu încălcarea regulilor.

„Pe plajă, dacă nu porți mască și stai la distanță suficientă poate fi compensare, dar am văzut în ultima perioadă, fără să generalizăm, că unii sunt dispuși să facă absolut orice ca să nu respecte regulile, să meargă la dans, la festivități, la orice. În acest moment nu e recomandat pentru că e risc de răspândire mai mare în astfel de anturaje, și totuși vedem că unii nu respectă, în pofida faptului că s-au făcut controale serioase. Înțelegem că turismul e important, fiecare vrea în concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea și înțelegerea situației și aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restricții”, a spus Raed Arafat.