Raed Arafat: Toate elicopterele SMURD rămân la sol, pentru verificări tehnice VIDEO

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunţat, luni seară, la Constanţa, că toate elicopterele SMURD vor rămâne la sol şi vor fi verificate, pentru a se cunoaşte starea lor tehnică.

15 dec. 2014, 20:18
Raed Arafat: Toate elicopterele SMURD rămân la sol, pentru verificări tehnice VIDEO

Când un tip de elicopter păţeşte ceva şi nu avem informaţii, acest tip de elicopter rămîne la sol până se verifică situaţia şi se verifică elicopterele. Astfel, elicopterele din cele 8 baze aeriene din ţară vor rămâne la sol, nu se va mai zbura cu ele până nu vor fi verificate pentru a vedea dacă este sigur să se zboare cu ele. Este decizia luată de Inspectoratul General de Aviaţie, o decizie corectă şi înţeleaptă. Deci, începând de acum, aparatele vor rămâne la sol până se va decide să se repornească. Această procedură poate dura de la o zi la câteva zile„, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Citeşte şi ELICOPTER PRĂBUŞIT în Mamaia. Declaraţiile CUTREMURĂTOARE ale unui MARTOR la tragedia aviatică VIDEO

Secretarul de stat în MAI se află în zona lacului Siutghiol, unde un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit luni după-amiază. Trei persoane au fost găsite de salvatori. Pilotul elicopterului este în continuare căutat de scafandrii.

Citeşte şi DECLARAŢIE ŞOC după prăbuşirea elicopterului SMURD în Mamaia. ISU: Motorul bărcii de căutare nu a mai pornit

Elicopterul SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, în judeţul Constanţa. Potrivit unui apel primit, luni după-amiaza, la numărul de urgenţă 112, accidentul aviatic a avut loc în zona Butoaie. La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic și o asistentă.

VEZI şi Elicopter SMURD, PRĂBUŞIT în lac la Mamaia. MARTOR: Am auzit cum strigă „Ajutor!” GALERIE FOTO & VIDEO

Citeşte şi ELICOPTER PRĂBUŞIT în Mamaia: Încă două VICTIME au fost aduse la mal după 5 ore de căutări