Raed Arafat va explica senatorilor ce ţări mai au în legislaţie prevăzută carantinarea: "Aceste lucruri nu sunt inventate în România"

Publicat: Duminică, 12 Iulie 2020 21:00 // Actualizat: Duminică, 12 Iulie 2020 21:00 // Sursa: romaniatv.net

Raed Arafat, secretarul de stat, le va prezenta, luni, senatorilor, date despre ţările care mai au în legislaţie carantinarea, inclusiv a bunurilor, dar şi internarea obligatorie. 

Raed Arafat a explicat, duminică seară, la Antena 3, câteva dintre noţiunile care sunt prevăzute în legea carantinei şi izolării, aflată în procedură parlamentară.

Citeşte şi: Raed Arafat: Nu este momentul pentru MĂSURI DE RELAXARE

"Ce înseamnă carantinarea bunului? Poate să dureze şi două ore dacă poate fi dezinfectat. La Covid, dacă suspicionezi că e problemă, l-ai luat, şe şterge cu spirt, se dă înapoi. Dar sunt boli în care carantinarea bunului - pentru că nu ştii dacă este expus, nu ştii boala respectivă care este caracteristicul ei, dacă răspunde la una la alta - poţi să-l carantinezi. Şi am găsit carantinarea bunurilor în legea din Finlanda. Legea din Finlanda permite carantinarea bunurilor, dacă nu greşesc, pe două luni, după care cu extindere încă şase luni. Legea din Finlanda este din 2016. Aceste lucruri nu sunt inventate în România", a declarat Raed Arafat.

Secretarul de Stat a mai precizat că şi Austria are astfel de reguli, la fel şi Irlanda.

Citeşte şi: Raed Arafat, declaraţie şocantă despre protestatari: Îi aşteptăm la spital

"Franţa, am discutat cu colegii, nu am primit actul, dar are. Internare obligatorie o găsiţi în legislaţia irlandeză din 1947. Am găsit legea, o găsiţi în legislaţia britanică, o găsiţi în legislaţia finlandeză, o găsiţi la sloveni, o găsiţi la suedezi din ce am citit. Sunt multe ţări", a mai afirmat Raed Arafat.

Senatul a amânat pentru luni dezbaterea legii privind carantina. Actul normativ este încă la dezbatere în Comisia juridică.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea carantine Raed Arafat senatori ţări UE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H