Raed Arafat a comparat situaţia din pandemie cu a unui avion în care pasagerii iau deciziile: Credeţi că avionul ajunge la destinaţie?

Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a comparat situaţia existentă în timpul acestei pandemii cu cea a unui avion aflat într-o stare de urgenţă, iar pasagerii nu mai sunt de acord de decizia comandantului şi încep să voteze care măsuri sunt mai bune şi vor să schimbe manualul de zbor. De asemenea, pasagerii se revoltă şi nu mai doresc să poarte centura de siguranţă, aceasta fiind, potrivit lui Arafat, o asemănare cu faptul că nu mai sunt respectate măsurile restrictive.

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 19:03
Raed Arafat a comparat situaţia din pandemie cu a unui avion în care pasagerii iau deciziile: Credeţi că avionul ajunge la destinaţie?

STARE DE ALERTĂ. „Apare o urgenţă în timpul zborului şi urgenţa pune în risc avionul. Şi comandantul preia şi e suveran şi spune faceţi asta, spune copilotului ce să facă, se consultă între ei şi iau măsurile. În avion sunt pasagerii şi apare un jurist şi spune pasagerilor: «Cu ce drept ei iau decizii, e viaţa noastră, e libertatea noastră, dacă iau decizii greşite? Haideţi să votăm acum ca pilotul să nu mai apese niciun buton, decât dacă noi suntem de acord, să-l apese prin vot»”, a declarat Arafat, vineri, la Digi 24.

El a continuat comparaţia, afirmând că pasagerii decid să nu mai poarte centura de siguranţă, precizând că centura respectivă poate fi asemănată cu măsurile restrictive luate în pandemie.

„Avionul e în situaţie de urgenţă, s-ar putea să se prăbuşească, poate e cu un singur motor şi începe cineva să voteze în avion, totul prin vot, luăm noi deciziile în locul pilotului, noi suntem mai deştepţi, mai informaţi şi nu e normal ca pilotul să meargă, manualul avionului nu e bun – asta e legislaţia – nu e clar, hai să votăm să schimbăm manualul, cât e în zbor. O parte din pasageri încep să spună, ni s-a cerut să purtăm centura de siguranţă, ne deranjează, vrem să o scoatem, centura de siguranţă fiind măsurile restrictive, măsurile de prevenire. Şi vine o parte, scoatem centura de siguranţă că nu ne convine, nu vrem centura de siguranţă. Oare avionul credeţi că mai ajunge la destinaţie? Eu nu cred. Acelaşi lucru este aici”, a mai declarat Arafat.

Citeşte şi: Raed Arafat: Românii s-au relaxat, dar au devenit neglijenţi şi nu mai respectă regulile de bază