Roger Federer a trecut de Rafael Nadal în semifinale la Wimbledon 2019. Finală cu Novak Djokovic

Roger Federer a trecut, sâmbătă, cu 7-6, 1-6, 6-3, 6-4, de Rafael Nadal şi s-a calificat în finala de Wimbledon 2019, în care îl va întâlni pe Novak Djokovic, care l-a eliminat în semifinale pe Roberto Bautista Agut, scor 6-2, 4-6, 6-3, 6-2. Ultimul act se va juca, duminică, de la ora 16:00, în direct la Eurosport.

12 iul. 2019, 18:20
Roger Federer a trecut de Rafael Nadal în semifinale la Wimbledon 2019. Finală cu Novak Djokovic

Roger Federer, care are opt titluri la Wimbledon, va jucaa 12-a finală la All England Club.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS LIVE STREAM VIDEO ONLINE EUROSPORT FINALA WIMBLEDON 2019

Primul set Federer – Nadal anunța un meci agonizat pe terenul central de la Wimbledon. Schimburi lungi, în care niciunul dintre cei doi nu făcea pasul înapoi. Totul s-a decis într-un tie-break înc are Rafa a început mai bine, dar a greșit inexplicabil în final.

Ibericul s-a descătușat în actul secund, unul în care a anihilat serviciul lui Federer. L-a câștigat la 1 și continua cu un plus la moral. Aici s-a produs declicul. Elvețianul a revenit la prestația din setul inaugural, în timp ce în dreptul lui Nadal au început să se adune erorile neforțate.

Ultimul game a fost o încântare pentru privitori, dar o dramă pentru cei doi protagoniști. Rafa a beneficiat de o minge de re-break, ratată după un schimb agonizant. Un slice al lui Federer l-a forțat să trimită în fileu cu backhand-ul. Presiunea a fost imensă și pe umerii elvețianului. Federer a ratat un smash de lângă fileu, apoi două mingi de meci, după schimburi pe care le-a controlat. A fructificat-o pe a treia și merge în 12 finală de la Wimbledon.

În cealaltă semifinală, Djokovic a început ideal și a închis primul set cu 6-2. Spaniolul, aflat în fața celei mai mari performanțe din carieră, a avut o răbufnire de orgoliu. A servit imecabil în setul secund, terminând cu procentaje excepționale (93 % mingi câștigate cu primul serviciu și 70 % câștigate cu al doilea). A egalat la seturi, dar asta a adus doar furia sârbului. Djokovic nu și-a mai cedat serviciul în ultimele două seturi și mai are un singur obstacol în apărarea titlului obținut anul trecut la Londra.