Rafturile au devenit un simbol de stare, de bogăţie discretă, în 2020

Oamenii investesc tot mai mult în lucruri care le pun în valoare statutul social. Înainte de a-și face alte investiții mai serioase, aceștia achiziționează sisteme de rafturi pe care le montează de-a lungul unui perete. Rafturile, fie că sunt simple, clasice, contemporane sau moderne, creează un design care atrage foarte mult în vremurile noastre și împrospătează decorul deja existent în casă.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 06:30

În multe fotografii de pe Instagram sau Pinterest poți vedea cum rafturile au ajuns să fie elemente principale în locuințele oamenilor, au devenit un simbol al statutului social.

Oamenii se laudă pe rețelele de socializare, cu rafturile lor pline de cărți și alte lucruri interesante. Cu ajutorul acestor elemente funcționale și de decor, ei reușesc să creeze un living wow pentru zilele noastre, în care parcă nu poți decide dacă să rămâi în interior sau să faci o plimbare afară. Probabil că tentația este mare, în ambele variante.

Oamenii își exprimă și transmit bogăția în mod subtil, investind în afaceri, sănătate, educație, wellness și în confortul casei. Ei acumulează o mulțime de lucruri de-a lungul vieții, iar apoi ce poate fi mai important decât să expună o parte din aceste comori pe rafturi frumoase, în casa lor. Un sistem de stocare de acest fel ar trebui să fie atemporal, modificabil și să exprime propria personalitate, mai ales în vremuri, când spațiul de locuit este destul de limitat.

 

Câteva exemple de personalități care s-au fotografiat cu rafturile și lucrurile lor preferate, sunt:

  • Patrick Grant, designerul de îmbrăcăminte care a transformat stilul bărbaților britanici și care s-a remarcat pe scena modei prin creațiile sale. Fermecător, inteligent, îmbrăcat imaculat și evident talentat, el apare în fotografii în care dezvăluie și preferințele sale pentru rafturi, pe care păstrează cărțile preferate și câteva ghiduri de călătorie.

  • Elin Kling – cofondatoare al magazinului Tôteme din Stockhlom – apare în fotografii cu rafturile și cărțile sale, acasă, în Suedia. Ea are un stil vestimentar elegant, pe care și l-a evidențiat și prin geaca din piele de marcă Tôteme.

  • Claud Cecil Gurnet – fondatorul firmei Gournay – apare într-o fotografie cu rafturile sale din sticlă pe care sunt câteva din creațiile proprii – obiecte din porțelan unice, neprețuite.

  • Artista Anick Yi este fotografiată alături de un raft elegant, cu plante și cărți.

  • Designerul Rodman Primack s-a fotografiat acasă, la New York, cu rafturile sale prinse de perete care arată ca o bibliotecă.

  • Arhitecta spaniolă Patricia Urquiola are în casa ei mai multe rafturi impresionante cu obiecte și cărți.

  • Directorul Reed krakoff de la Tiffany & Co se laudă cu biblioteca sa impunătoare, în care are cărțile de design preferate.

  • Designerul Julie de Libran și-a prezentat pe Pinterest fotografii în care este în casa din Paris și în care observăm că preferă rafturile elegante, pe care își păstrează colecția impresionată de cărți în ediție limitată.

 

De mai bine de 60 de ani, s-a remarcat în acest domeniu al rafturilor compania lui Dieter Rams care produce printre altele și rafturi cu sistem de șine verticale din aluminiu, pe care se montează sertare, polițe, blaturi de masă, în orice tip de design și aranjament.

Rafturile au devenit în ziua de azi nu doar un sistem de depozitare, ci și un simbol al rafinamentului unei persoane.

Există sisteme de rafturi care inspiră bun gust și personalitate, cum sunt produsele scandinave, String, care s-au remarcat din 1949, prin articole de mobilier de înaltă calitate. Aceste sisteme de rafturi sunt flexibile, reglabile pe înălțime, permit oricărei persoane să-și construiască propriul model de raft unic. Se pot folosi în orice zonă a casei, dar și în birouri sau depozite. Sistemul de reglare pe înălțime apare și la sistemele de rafturi metalice de pe RafturiOnline.ro din țara noastră, care nu sunt deloc costisitoare.