Răfuială cu poliţia lângă sicriu, măsurile dispuse de MAI. Şeful Poliţiei Române taie în carne vie, ce păţesc poliţiştii bătuţi şi umiliţi la Târgovişte

Şeful Poliţiei Române ia măsuri dure în urma scandalului ce a avut loc la înmormântarea unei adolescente în vârstă de 13 ani, din Târgovişte. Atunci, mai mulţi poliţişti au fost bătuţi din cauză că nu au permis cortegiului funerar să intre pe strada pe care locuieşte cel care a lovit-o pe fată cu maşina.

18 iul. 2022, 12:59
Răfuială cu poliţia lângă sicriu, măsurile dispuse de MAI. Şeful Poliţiei Române taie în carne vie, ce păţesc poliţiştii bătuţi şi umiliţi la Târgovişte

Răfuială cu poliţia lângă sicriu, măsurile dispuse de MAI. Şeful Poliției Române a dispus începerea cercetării față de șeful Poliției Târgoviște și împotriva altor doi polițiști cu funcții de execuție.

Răfuială cu poliţia lângă sicriu. Decizie de ultimă oră în cazul poliţiştilor bătuţi şi umiliţi

”Având în vedere evenimentul, înregistrat la data de 12 iulie a.c., în Târgoviște, județul Dâmbovița, o echipă mixtă din cadrul I.G.P.R. și I.G.J.R. a evaluat modul de pregătire, organizare și conducere a misiunii.

Din cadrul I.G.P.R., la Târgoviște, s-au deplasat specialiști ai Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică.

În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitiviului instituit, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște.

Având în vedere cele constatate, șeful Poliției Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanșarea cercetării prealabile, față de șeful Poliției Municipiului Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți 2 polițiști, cu funcții de execuție.

De asemenea, în cauză a fost dispusă declanșarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale și folosirea armamentului din dotare.

În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale, întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfășoară cercetări.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de I.G.J.R., la I.J.J. Dâmbovița, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unității, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informațional și intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoașterii în dinamică a situației operative și a anticipării și prevenirii unor astfel de situații, pe viitor.”, informează un comunicat al Poliției.

Scandal la înmormântarea unei fete de 13 ani. Cortegiul funerar nu a fost lăsat să intre pe strada unde locuieşte şoferul care a lovit-o pe trecerea de pietoni

Reamintim că a fost scandal la înmormântarea unei adolescente în vârstă de 13 ani, din judeţul Dâmboviţa. Rudele au luat foc după ce poliţiştii nu le-au permis să intre pe strada unde locuieşte şoferul care a lovit-o pe fată pe trecerea de pietoni. Acestea au început devină agresive şi să-i lovească pe poliţişti.

”Având în vedere numărul mare de participanţi, precum şi nemulţumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi ar fi lovit cu pumnii şi picioarele 5 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa”, informa în urmă cu o săptămână oficiali din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, pe parcursul manifestării, forţele de ordine (poliţişti şi jandarmi), au utilizat mijloacele din dotare, neînregistrându-se victime din rândul participanţilor.

Accidentul în care fata a fost lovită pe trecerea de pietoni din Târgovişte a avut loc joi seară. Vinova de tragedie ar fi un tânăr în vârstă de 23 de ani.

Citeşte şi O nouă tragedie pentru o familie de români! Încă un tânăr de 25 de ani a murit înecat, în județul Olt