Raiffeisen Bank anunță probleme cu unele plăți, după ce clienții s-au plâns că nu și-au primit salariile. Care este motivul acestor întârzieri

Raiffeisen Bank a anunțat joi probleme cu unele plăți, după ce clienții s-au plâns pe rețelele de socializare că nu și-au primit salariile. Banca austriacă a transmis că întâmpină probleme de conectivitate și din această cauză unele tranzacții nu au putut fi procesate.

16 dec. 2022, 10:10
Raiffeisen Bank anunță probleme cu unele plăți, după ce clienții s-au plâns că nu și-au primit salariile. Care este motivul acestor întârzieri
Raiffeisen Bank anunță probleme cu unele plăți

Raiffeisen Bank anunță probleme cu unele plăți, după ce clienții s-au plâns că nu și-au primit salariile. Banca austriacă a anunțat că unele dintre tranzacțiile realizate joi nu au putut fi procesate din cauza unor probleme de conectivitate.

Citește și Raiffeisen Bank, obligată să restituie milioane de euro românilor pentru practici abuzive, la o zi după Schengen

Raiffeisen Bank anunță probleme cu unele plăți, după ce clienții s-au plâns că nu și-au primit salariile

Reacția Raiffeisen Bank a venit după ce clienții săi s-au plâns pe rețelele de socializare că nu și-au primit salariile. Majoritatea clienților care au întâmpinat astfel de probleme activează în cadrul Armatei Române.

„Dorim să vă informăm că ne confruntăm cu un incident cauzat de probleme de conectivitate a Grupului Raiffeisen Bank International la rețeaua SWIFT (Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Inter-bancare mondiale).

Începând de astăzi dimineață, o componentă principală a acestei infrastructuri a Raiffeisen Bank nu funcționează. În consecință, nu putem trimite mesaje sau fișiere în rețeaua SWIFT. Nici nu putem să procesăm mesajele primite în aplicațiile noastre de business.

Prin urmare, parte din tranzacțiile care au fost transmise de clienți astăzi nu pot fi procesate. Aceste tranzacții vor fi procesate imediat ce conexiunea la rețeaua SWIFT va fi restabilită.

Lucrăm cu eforturi mari pentru rezolvarea problemei.

Toate celelalte servicii ale băncii, precum tranzacții online cu cardul de credit și debit, tranzacțiile la comercianți (POS) și cele la bancomate (ATM&MFM) funcționează în parametrii normali, nefiind afectate de această problema tehnică”.
Anterior, pe rețele sociale au apărut informații privind întârzieri de salarii.

„Se pare ca Raiffeisen se joacă cu salariile militarilor. Nu le-au livrat azi. Si nu Trezoreria statului ar fi problema…
Sper sa fie doar o întâmplare…”, arată mesajul transmis de Raiffeisen Bank, la solicitarea Economedia.

Raiffeisen Bank, obligată să restituie milioane de euro românilor pentru practici abuzive

Raiffeisen Bank a început să returneze sumele pentru clienții păgubiți, iar până acum a fost restituită suma de 13,4 milioane de euro din totalul de aproape 22 de milioane de euro, a anunțat ANPC. Acum banca e obligată să restituie banii românilor pentru practici abuzive.

În urma deciziei definitive pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a confirmat Ordinul nr.837/20.10.2017, emis de către preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor în raport cu practici comerciale incorecte ale Raiffeisen Bank SA, menite a afecta interesele financiare ale consumatorilor, din perioada 2006-2009, banca a început returnarea sumelor stabilite prin Ordin, către consumatorii vizaţi.

“Nu ştiu în ce perioadă şi dacă autorităţile române se vor putea face vreodată vinovate de vreun abuz la adresa companiilor austriece. Permanent, când unui operator economic nu îi convin vizitele reprezentanţilor statului roman, acuză abuzuri, fără a le putea susţine în niciun fel. Iată, în schimb, aşa cum şi instanţele au validat, că vizita făcută de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a scos la iveală cu totul altceva. Vătămaţii par să fie cei peste 9.000 de consumatori cărora li s-au perceput mai mulţi bani decât ar fi fost corect. Parcă suntem la Radio Erevan, în bancul în care nu el, ci ea şi nu a dat, ci a furat. Această situaţie arată că operatorul economic este cel care a umblat în buzunarele consumatorilor, iar acum trebuie să le dea banii înapoi”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Raiffeisen Bank SA a restituit banii pentru circa 5.530 de clienţi, cu conturi active în moneda creditului şi conturi în lei, pentru plata dobânzii legale calculate, începand cu 21 noiembrie 2021, aproximativ 13.400.000 euro (respectiv 10.930.000 euro reprezentand sume provenind din calculele efectuate pentru implementarea ordinului şi aproximativ 2.470.000 euro reprezentând dobânda legală).

Citește și Boicot la toate nivelurile. O asociaţie de proprietari din Iaşi cere închiderea Raiffeisen Bank şi Mega Image de la parterul blocului din cauza Schengen