Raluca Prună, despre lupta anticorupţie: Eu nu pot face mare lucru singură

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri de pe pagina sa de Facebook, că de una singură nu poate face mare lucru singură ca lupta anticorupţie să meargă înainte.

26 mai 2016, 08:32

„Ce puteti face dumneavoastră astfel incat schimbarile din sistem pe care le doriti implementate sa nu mai fie reversibile? Cu alte cuvinte, cum poate lupta anti-coruptie sa mearga inainte, indiferent de cine va fi la putere? Raluca Alexandra Prună: Eu nu pot face mare lucru singura. Putem numai impreuna pastrand o presiune cetateneasca asupra modului in care ne este guvernata cetatea”, a fost răspunul ministrului Justiţiei pe pagina de Facebook.

Despre condiţiile din penitenciare

Condiţiile din penitenciarele româneşti sunt precare, dar există şi unităţi de detenţie unde managerii reuşesc să le facă mai bune, a afirmat joi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri de pe pagina sa de Facebook.

„Cunosc foarte bine condiţiile din penitenciare şi sunt prima care spun că sunt precare. Cum am spus, lucrăm la asta, nu putem însă corecta o problemă de sistem pe termen scurt. Trebuie spus că nu toate penitenciarele sunt la fel. Cu manageri buni ca la Timişoara executarea pedepselor este mai demnă”, a răspuns Raluca Prună unei întrebări referitoare la condiţiile de detenţie.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei a apreciat că o eventuală graţiere a celor condamnaţi pentru fapte mai puţin grave nu ar rezolva problemele de fond ale sistemului penitenciar.

„Încercăm să găsim soluţii altele decât graţierea, care nu ar rezolva decât situaţia celor aflaţi acum în detenţie, nu problemele de sistem”, a precizat Raluca Prună.