Raluca Prună: OUG 7 trebuie abrogată. E foarte grav că un deputat ameninţă cu închisoarea magistraţii care protestează

Fostul ministru tehnocrat al Justiţiei Raluca Prună a declarat, la RFI, că Ordonanţa de Urgenţă 7/2019 ce modifică legile justiţiei trebuie abrogată integral, în contextul în care magistraţii îşi continuă protestele, deşi ministrul Tudorel Toader, a anunţat că se va renunţa la un articol.

RomaniaTV.net
26 feb. 2019, 16:45
Raluca Prună: OUG 7 trebuie abrogată. E foarte grav că un deputat ameninţă cu închisoarea magistraţii care protestează

Raluca Prună spune că abrogarea prevederii din OUG 7 legată de separarea carierelor procurorilor şi judecătorilor nu este suficientă: „Cred că nu este deloc suficientă şi există voci publice care cer abrogarea cu totul a acestei Ordonanţe. Nu este clar care era urgenţa de a modifica legile justiţiei printr-o a doua Ordonanţă (…) şi adaugă prin această OUG 7 foarte-foarte mult la legi şi schimbă cumva structura sistemului judiciar din România”.

Referitor la declaraţia deputatului PSD Eugen Nicolicea potrivit căreia magistraţii care îşi suspendă activitatea comit o infracţiune şi riscă închisoare sau amendă, Raluca Prună spune că „această afirmaţie face, de fapt, parte din presiunea fără precedent care se exercită asupra magistraţilor şi este foarte grav că un deputat iese şi ameninţă nevoalat şi în mod direct pe magistraţii care protestează, cu o asemenea măsură”.

Raluca Prună crede că „soluţia nu poate veni decât prin abrogarea acestei Ordonanţe”.

„Aş mai vrea să remarc ceva: noi nu suntem aici în situaţia unui conflict, cu ghilimelele de rigoare sau a unor poziţii divergente numai între Executiv şi magistratură, suntem în situaţia unor poziţii divergente şi între Executiv şi Parlament”, a mai spus Prună, potrivit news.ro.