Raluca Turcan anunţă înfiinţarea unei comisii pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate

Recalcularea celor 5 milioane de pensii mai are de aşteptat. Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a anuntat că va înfiinta o comisie specială care se va ocupa de recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate.

RomaniaTV.net
24 dec. 2020, 16:04
Raluca Turcan anunţă înfiinţarea unei comisii pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat că o comisie inter-ministerială va fi înfiinţată de urgenţă, pe 28 decembrie, pentru a începe recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate.

„Aş sublinia subiectul pensiilor, care deja face parte dintr-o măsură pe termen lung pe care o vom urmări ca impact social extrem de important, şi anume că am solicitat echipei ministerului să îmi prezinte structura unei comisii pe care să o înfiinţăm de urgenţă, începând cu 28 decembrie, astfel încât să chemăm reprezentanţii mai multor ministere la masă şi să putem pune pe masa opiniei publice o soluţie care să asigure recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate. Vreau să facem un pas mare înainte pe acest subiect, care a fost pronunţat în diferite momente, din nefericire doar în cheie electorală”, a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Citeşte şi: Alocaţiile pentru copii şi salariul minim vor creşte în 2021. Ministrul Raluca Turcan a dat detalii

Pe subiectul majorării pensiilor, ministrul Muncii a subliniat că în mandatul său nu va da detalii despre regimul de calcul al pensiilor sau momentul majorării pensiilor, ci va anunţa doar deciziile luate.

„Cât timp voi fi ministrul Muncii, nu voi intra în niciun fel de speculaţii privind regimul de calcul al pensiilor, momentul majorărilor şi aşa mai departe, pentru că ele creează o aşteptare uriaşă în rândul beneficiarilor, şi nu vreau să îi dezamăgim. Aşadar pot să le spun că din această zi, practic prima zi de preluare a mandatului, m-am preocupat să creez acel mecanism instituţional care să ne permită tuturor să ajungem în România la pensii calculate pe bază pe contributivitate şi echitate în sistemul public de pensii. De aici încolo vom anunţa doar deciziile pe care le luăm”, a precizat Raluca Turcan.