Raluca Turcan, despre cum combat autorităţile epidemia de coronavirus. „Să ne spălăm pe mâini”

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, că "este important să păstrăm un echilibru și să nu se instaureze panica" în cazul epidemiei de coronavirus care s-a răspândit şi în Italia. Liderul liberal a explicat că trebuie "să ne spălăm pe mâini" în condiţiile în care nu există nicio decizie cu privire la închiderea traficului de persoane în nicio ţară din Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 09:58
Raluca Turcan, despre cum combat autorităţile epidemia de coronavirus. „Să ne spălăm pe mâini”

Raluca Turcan a amintit într-un interviu acordat Gândul Live că, printre cele 25 de ordonanţe de urgenţă adoptate într-o singură şedinţă, Guvernul a adoptat un act normativ pentur a preveni răspândirea coronavirusului.

„Este important să păstrăm un echilibru și să nu se instaureze panica. În legătură cu persoanele care vin din zone de risc: dacă vii din zone precum China, focarul identificat, sau din Italia mai nou, autoritățile italiene au decis să închidă circulația în zonele de risc. Românii care vin din zonele din Italia intră în carantină la domiciliu sau în centre speciale”, a precizat Raluca Turcan, conform sursei citate.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, avertisment despre epidemia de coronavirus: „Sunt şanse foarte mari ca virusul să ajungă în ţara noastră”

Vicepremierul a explicat că „nu există o decizie cu privire la închiderea tranzitului de persoane, în nicio țară din UE”.

„Românii din alte zone din Italia pot veni fără probleme. Măsurile de prevenție există doar pentru focarele de infecție. Formularele sunt tipizate, vin de la OMS. Toate aeroporturile sunt în grafic, se coordonează cu celelalte aeroporturi. (…) Să ne spălăm pe mâini şi să facem ce trebuie când există un virus puternic”, a spus vicepremierul.

Mai mult, Raluca Turcan a dat de înţeles că autoritățile din România au reacționat mai bine decât cele din Italia. 

„Termoscannerele se achiziționează la fel peste tot în UE. Știți care e situația pe procesurile de achiziție, noi am dat OUG pentru măsurile de prevenție pe coronavirus. Unele măsuri le-am implementat mai bine decât autoritățile din alte țări. Nu trebuie să exagerăm situația, ci rolul meu este să prezint situația așa cum e”, a precizat Raluca Turcan. 

Citeşte şi: Doi suspecţi de coronavirus internaţi la Timişoara. Ambii s-au întors recent din Italia