Raluca Turcan, despre dosarul liderului din Ilfov: Avem încredere în justiţie. Petrache a făcut un gest corect şi demn

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, arată că secretarul general al liberalilor a făcut un gest corect și demn demisionând din toate funcțiile deținute în partid, după ce acesta s-a prezentat la DNA fiind acuzat de șantaj.

17 feb. 2017, 13:00
Raluca Turcan, despre dosarul liderului din Ilfov: Avem încredere în justiţie. Petrache a făcut un gest corect şi demn

„Avem încredere în justiție, avem încredere că adevărul va ieși la suprafață. Este un gest corect și demn făcut de domnul secretar general Marian Petrache”, a scris Turcan, vineri, pe Facebook.

Ea subliniază că liberalii respectă independența justiției și principiile statului de drept, ca fiind „singura formulă democratică în care poate fi garantată prezumția de nevinovăție”.

„Clarificarea suspiciunilor care planează asupra unei persoane, cu respectarea principiului egalității în fața legii, revine organelor judiciare și instanțelor”, completează Turcan.

Citeşte şi: Theodor Paleologu şi baronul local Marian Petrache, audiaţi la DNA. Petrache, învinuit pentru luare de mită. „Îmi dau demisia din PNL”

Liderul PNL susține că liberalii au respectat întotdeauna solicitările organelor judiciare, spre deosebire de PSD.

„Avem această conduită pentru că dorim să facem o departajare cât se poate de clară între justiție și acțiunea politică, cu scopul de a respecta criteriile de integritate asumate”, conchide Raluca Turcan.

Vineri, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat la DNA, el precizând ulterior că procurorii îl acuză că l-ar fi șantajat pe fostul primar al comunei Jilava Adrian Mladin.

Întrebat dacă își dă demisia, el a precizat că doar din partid, nu și din Consiliul Județean.

„Da, îmi dau demisia. Da. (…) Păi, da, din partid, îmi dau demisia din toate funcțiile… De ce să-mi dau demisia de la Consiliul Județean? (…) Prima dată vreau să trimit avocatul să vedem despre ce e vorba, că pe mine m-au luat prin surprindere. (…) Nu am de ce să demisionez din Consiliul Județean, că s-a ales acolo”, a mai spus Petrache.