Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, amânată pentru una de partid, legată de moţiune

Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în care urma să se discute despre redeschiderea activităţilor culturale în sălile de teatru şi cinematograf, a restaurantelor a fost amânată pentru joi după-amiază. Liderii PNL se reunesc miercuri seară într-o şedinţă de urgenţă, după ce s-a aflat ziua în care se va vota moţiunea de cenzură. 

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 16:15
Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, amânată pentru una de partid, legată de moţiune

Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, anunţată pentru miercuri, în care urma să se discute despre redeschiderea activităţilor culturale în sălile de teatru şi cinematograf, a restaurantelor, precum şi despre regulile de protecţie sanitară privitoare la campania electorală pentru alegerile locale, a fost reprogramată pentru joi după-amiază, potrivit unei informări a Guvernului.

Marţi, premierul Ludovic Orban, aflat într-o vizită în judeţul Dâmboviţa, a declarat că la şedinţa CNSU se va discuta completarea Hotărârii de Guvern privind starea de alertă pentru a introduce anumite reguli de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerile locale, precum şi reluarea activităţii în teatre, cinematografe, în restaurantele în spaţii închise.

Ședință de URGENȚĂ la PNL, după ce s-a anunțat ziua în care se votează moțiunea de cenzură

Liderii PNL se vor reuni într-o ședință a Biroului Permanent Național, în sistem online, cu începere de la ora 20.00, au precizat surse din PNL, potrivit stiripesurse. 

Reamintim că preşedintele PSD a anunţat pe Facebook că „Guvernul Orban trebuie să plece”, precizând că moţiunea se va vota pe 31 august.

Prima moțiune de cenzură depusă în timpul vacanței parlamentare

Este pentru prima dată când o moțiune de cenzură este depusă în timpul vacanței parlamentare. Guvernul Orban este criticat pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid-19, dar și pentru felul în care a cheltuit banii pentru combaterea epidemiei. Mai mult, Executivul este acuzat că ar fi pus economia pe butuci și ar fi determinat creșterea ratei șomajului.

Întrebat despre această moțiune de cenzură, Orban a declarat că este deschis la negocieri, precizând totodată că documentul este „pur politicianist”, pe care social-democrații îl dau nu întâmplător, fix înainte de congresul PSD, în care Ciolacu ar trebui să fie ales președinte cu drepturi depline.

Citeşte şi Cine nu votează moţiunea de cenzură este exclus din PSD