Raluca Turcan, despre proteste: Dacă se făcea REMANIERE, n-am fi ajuns în această situaţie

Deputatul PDL Raluca Turcan crede că o remaniere guvernamentală care să remedieze din problemele de credibilitate ale Guvernului ar fi dus la evitarea manifestaţiilor antiguvernamentale. Democrat-liberala a cerut colegilor ei din Parlament să se apropie mai mult de cetăţeni, "să nu se mai ascundă în case".

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 11:47
Raluca Turcan, despre proteste: Dacă se făcea REMANIERE, n-am fi ajuns în această situaţie

„Protestele din ultimele zile sunt un semnal de alarmă pentru partid şi pentru coaliţia de guvernare. Înseamnă că măsurile de austeritate sunt din ce în ce mai greu de suportat”, a declarat Raluca Turcan pentru RFI.

Turcan admite că ultimii doi ani de guvernare au fost „un marş forţat”, în care puterea nu a mai ascultat vocea celor care au suferit privaţiuni.

„Aceste nelinişti din stradă au arătat că între PDL şi cetăţeni este o falie. Ar trebui să operăm şi să rezolvăm cauzele care au produs falia între PDL şi cetăţeni”, spune Raluca Turcan.

Ea susţine ideea unei sesiuni extraordinare, precum şi nevoia remanierii.

Remanierea ar fi putut fi o soluţie. Poate dacă se făcea mai demult, acum n-am fi ajuns în această situaţie, pentru că dincolo de lipsa de dialog cu românii, pe care suntem dispuşi să o reparăm, au fost şi probleme legate de credibilitatea unor oameni din Guvern sau din prima linie a PDL, de cât de mult au militat şi au luptat pentru a susţine măsurile de reformă„, a comentar deputatul PDL.

În schimb, Turcan nu crede că este nevoie de demisia lui Emil Boc pentru că aceasta ar genera instabilitate politică. În schimb, trebuie schimbat modul în care parlamentarul vede relaţia cu cei care l-au ales.

„Soluţia este să nu ne mai fie frică de oameni, să nu ne mai ascundem în case, ci să mergem în lumea reală, în colegiile noastre, în cabinetele noastre parlamentare, fără nici un fel de politizare. Să nu încerce opoziţia să adune voturi pe o Românie în haos! Adevăratele victorii se obţin la urne, cu onestitate”, a conchis Turcan.