Raluca Turcan, despre taxa oxigen. „Este o măsură populistă, lansată total nepregătit”

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, că taxa oxigen pe care Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, vrea să o aplice este o "măsură populistă" care ar putea fi contestată odată ce intră în vigoare. Prim vicepreşedintele PNL susţine că Poliţia nu a fost consultată în cazul acestui proiect în calitate de instituţie care ar trebui să verifice maşinile care poluează. 

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 10:25
Raluca Turcan, despre taxa oxigen. „Este o măsură populistă, lansată total nepregătit”

Raluca Turcan crede că referendumul iniţiat de primarul Gabriela Firea cu privire la taxa oxigen este o măsură „aberantă”.

„E aberant să facem o aşa zisă evaluarea, un referendum cu privire la taxa oxigen sau nu în condiţiile în care ea era anunţată de la 1 martie. Consultarea se face înainte şi doar ca justificare eventual pentru a lua sau a nu lua o măsură. Cred că doamna Firea a zis 1 martie ca să găsească un subiect populist. O să spună: eu am vrut ca aerul să fie mai curat şi mai respirabil în Bucureşti, dar oamenii nu au vrut. În condiţiile în care această idee este atât de aberant lansată în spaţiul public încât dacă plăteşti o taxă poţi să poluezi, chiar dacă maşina ta este sub Euro 4, aşa cum e prevăzut în taxa oxigen”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan în cadrul unui interviu acordat Gândul Live.

Citeşte şi: Vinieta OXIGEN Bucureşti. Care sunt arterele unde se va plăti taxă de la 1 ianuarie 2020, care este zona ZACA. Cât sunt amenzile

Vicepremierul a susţinut că Poliţia Română ar trebui să verifice maşinile care poluează şi implicit şoferii care au plătit taxa oxigen.

„Ştiţi că Poliţia nu a fost consultată? Ştiţi că dacă nu există această consultare a Poliţiei, oricine care poate să verifice partea tehnică acestei măsuri nu a fost consultat, atunci ar putea ataca inclusiv decizia de Consiliul a Bucureştiului şi aceasta să nu fie valabilă?”, a menţionat Raluca Turcan.

„Este o măsură populistă, lansată total nepregătit. Nu are nicio legătură cu preocuparea doamnei Firea faţă de calitatea aerului din Bucureşti. Putea să se preocupe în cei patru ani care s-au scurs, ci mai degrabă cu o temă de campanie pe care şi-o pregăteşte”, a adăugat vicepremierul.

Citeşte şi: CTP, despre conflictul PNL-USR: „Firea poate să plece în concediu. Ce campanie să mai facă? A câştigat!”