Raluca Turcan dezvăluie o realitate cruntă: Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pentru că părinţii le cheltuie pe altceva

Raluca Turcan a spus, miercuri seară, că alocaţiile trebuie majorate şi vor fi majorate, însă acestea trebuie completate de alte servicii care să vină în sprjiul familiilor vulnerabile.

09 iun. 2021, 22:32
Raluca Turcan dezvăluie o realitate cruntă: Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pentru că părinţii le cheltuie pe altceva

Raluca Turcan dezvăluie o realitate cruntă. Ministrul Muncii susţine că sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile,

Raluca Turcan dezvăluie o realitate cruntă: Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile

”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care  statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”, a afirmat ministrul Muncii.

Raluca Turcan este de acord că alocaţiile trebuie să crească, dar vorbeşte şi de alte servicii: ”Da, alocaţiile trebuie majorate şi le  vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină  şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie”.

”Dacă sunt familii care triesc din alocaţie, acestea trebuie sprijiite, fie cu asistenţă socală mai bună, de calitate, fie cu găsirea de locuri de muncă”, a adăugat ministrul.

Deputatul liberal Florin Roman a afirmat, luni seară, că ”foarte mulţi din zona rurală fac mulţi copii şi alocaţia devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educaţia copilului”. Roman afirmă că banii ajung în zona consumului de alcool şi tutun, iar oferirea de tichete pentru aliente călătorie, îmbrăcăminte ar putea fi o soluţie bună.

Guvernul a decis ca alocaţiile să fie majorate doar la 1 ianuarie 2022, nu la 1 iulie 2021.

Ludovic Orban a declarat, legat de creșterea alocațiilor pentru copii, că deocamdată „un singur lucru este cert”: alocațiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022.

„Decizia coalitiei este ca ne mentinem angajamentul sa dublam alocatiile conform legii intr-un grafic de crestere. Urmatoarea transa de crestere a alocatiilor va fi de la 1 ianuarie. Nu suntem ca PSD care mai avea putin si programa cresterea salariilor si pensiilor in sectorul public pe urmatoriii 100 de ani. Vedem care este evolutia economica, situatia bugetara, in functie de datele care vin din realitatea economica vedem cresterile ulterioare. Deocamdata un singur lucru este cert, alocatiile vor creste cu 20% de la 1 ianuarie 2022”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Alocaţii 2021. Mihai Tudose aruncă bomba: Turcan ne-a spus că alocaţiile pot fi mărite dar nu au fost cuprinşi banii în buget!
 


loading...
Partenerii noștri