Raluca Turcan: „Guvernul Cîțu a făcut ce era necesar și a adoptat Programul ‘Anghel Saligny'”

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a transmis, în plină criză politică, că Guvernul Cîțu a făcut ceea ce era necesar să facă, adică să adopte Programul 'Anghel Saligny'.

03 sept. 2021, 21:35
Raluca Turcan: „Guvernul Cîțu a făcut ce era necesar și a adoptat Programul ‘Anghel Saligny'”

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a transmis, în plină criză politică, că Guvernul Cîțu a făcut ceea ce era necesar să facă, adică să adopte Programul ‘Anghel Saligny’.

„Guvernul Cîțu a făcut ceea ce era necesar și normal să facă și a adoptat Programul ‘Anghel Saligny’ în mijlocul unei dezbateri marcate de manipulări și atacuri politice. După conflictul și toate declarațiile tăioase din aceste zile, vor rămâne concret pentru oameni rețele de canal și gaze, dar și drumuri mai bune. În România, infrastructura locală de bază este mult rămasă în urmă, un lucru foarte bine știut de toate partidele politice.

Programul, așteptat de toate comunitățile locale, indiferent de culoarea politică a administrației, va fi derulat transparent și va ajuta la dezvoltarea multor localități rămase în urmă. Guvernul face, astfel, exact ce este este trecut în programul de guvernare asumat de toate partidele din Coaliție„, transmite Raluca Turcan, ministrul Muncii, pe Facebook.

Miniștrii USR PLUS își vor da demisia săptămâna viitoare

Coaliția de guvernare e pe punctul de a se rupe. Miniștrii USSR PLUS își vor da cu toții demisia la începutul săptămânii următoare, cel mai probabil luni, a confirmat Dacian Cioloș.

„Da, am convenit în această seară că la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil, luni, se vor retrage. Ei au început deja să pregătească lucrurile. Nu poţi să pleci pe nepusă masă. Sunt totuşi miniştri. Au început nişte proiecte. Au început să le pună în ordine. Luni vor fi pregătiţi să se retragă”.

Dacian Cioloș a explicat că „un guvern de coaliţie prin definiţie funcţionează pe încredere, dar dincolo de proceduri şi reguli, funcţinoează foarte mult pe încredere. Premierul Cîţu e propus de PNL, dar e premierul unei coaliţii”.