Raluca Turcan insistă cu lipsa banilor pentru pensii: Faptul că se vor transfera bani de la bugetul de stat către bugetul de pensii, asta înseamnă că în acel cont nu erau bani

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, insistă că nu sunt bani în contul de pensii, iar aceștia vor fi alocați abia după rectificarea bugetară care va fi efectuată, astăzi, de către Guvern.

26 nov. 2021, 11:27
Raluca Turcan insistă cu lipsa banilor pentru pensii: Faptul că se vor transfera bani de la bugetul de stat către bugetul de pensii, asta înseamnă că în acel cont nu erau bani

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, insistă cu lipsa banilor pentru pensii.

”Realitatea este că atunci când într-un cont nu sunt bani, atunci înseamnă că nu sunt bani. Ziua de astăzi va dovedi că este adevărat ceea ce am spus. Faptul că se vor transfera bani de la bugetul de stat către bugetul de pensii, asta înseamnă că în acel cont nu erau bani.”, a spus Raluca Turcan, la Ministerul Muncii.

Întrebată dacă creşterile de alocaţii şi pensii promise de la 1 ianuarie 2022 pot fi realizate, Raluca Turcan a răspuns: “Dacă este scris în programul de guvernare şi vor avea tot sprijinul meu să se întâmple lucrul acesta. Ar fi un dezastru ca oamenii să fie dezamăgiţi sau contrazişi de realitate”.

Fostul ministru al Muncii s-a referit şi la o nouă formulă de calcul a pensiilor.
“Mi-aş dori să reuşească să vină în 120 de zile. Cert este că eu într-un an am reuşit să las 1.400.000 de dosare de pensii digitalizate şi de asemenea 1.000 de oameni în sistem în plus care lucrează în două ture până la ora 22 şi care procesează aproximativ 26.000 de dosare pe zi”, a mai declarat Raluca Turcan.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, la cuţite cu Raluca Turcan după ce a spus că n-ar fi bani pentru pensii. „Ne-a creat o problemă uriaşă. A creat o problemă pensionarilor”

Zilele trecute, Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), dădea asigurări că pensiile vor fi plătite la timp, adăugând că vineri va avea loc o rectificare bugetară pentru asigurarea sumelor necesare în acest sens.

„Nu este o gaură la bugetul de pensii. În fiecare an există rectificări bugetare în luna noiembrie sau decembrie, dar anul acesta a fost un an special pentru că nu am avut un guvern cu puteri depline care să poată adopta ordonanţe de urgenţă. Bugetul de pensii este o estimare pe care o facem la începutul anului şi în fiecare an estimarea este ajustată la ultima rectificare bugetară astfel încât niciodată nu au fost probleme şi nici anul acesta nu vor fi probeleme. Chiar ieri am avut o întâlnire cu viitorul ministru al Finanţelor, am discutat despre rectificare. Am simţit nevoia şi mi s-a părut normal să participe la această discuţie despre rectificare, pentru că este şi ministrul care va semna rectificarea. Şi aşa cum am declarat nu este nicio gaură”, a precizat Vîlceanu.

Citeşte şi: Raluca Turcan anunţă că nu mai sunt bani pentru pensii: „Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii”. Budăi: „Ne sperie bunicii şi părinţii”