Raluca Turcan reacţionează după atacul liderului PNL. „Această competiţie este a mea cu Ludovic Orban. La Sibiu au fost nişte manevre”

Raluca Turcan, care candidează pentru al treilea mandat la şefia PNL Sibiu, l-a acuzat pe Ludovic Orban, preşedintele PNL, de "jocuri de culise" la alegerile pentru filiala sibiană. Ministrul Muncii susţine că s-a încercat destabilizarea organizaţiei pe care o conduce.

06 aug. 2021, 21:56
Raluca Turcan reacţionează după atacul liderului PNL. „Această competiţie este a mea cu Ludovic Orban. La Sibiu au fost nişte manevre”

Raluca Turcan a precizat că s-a încercat destabilizarea organizaţiei PNL Sibiu „sub pretextul unei competiţii” şi nu a ezitat să-l acuze pe Ludovic Orban că a girat acest lucru.

„Nu credeam că vor fi colegi care să aibă indecenţa să facă referiri la mine, să susţină atacuri suburbane, aşa cum am văzut şi în spaţiul public, aşa cum vedem zilnic la televizor, nu doar împotriva mea (…) iar aici, la Sibiu s-a încercat destabilizarea acestei organizaţii şi sub pretextul unei competiţii, de fapt, au fost nişte manevre, dar nu înţeleg pentru ce. (…) Această competiţie nu este a mea cu Şovi (Constantin Şovăială n.r.), o spun direct, este a mea cu Ludovic Orban, pentru că din nefericire, domnule preşedinte al partidului, aţi girat ceea ce se întâmplă azi în PNL Sibiu”, a spus Raluca Turcan la şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Sibiu, conform Adevărul.

Ministrul Muncii a anunţat că îl susţine pe premierul Florin Cîţu la congresul PNL din 25 septembrie, când va fi aleasă noua conducere a partidului.

Raluca Turcan a amintit că l-a iertat pe Ludovic Orban, care ar fi jignit-o în trecut, pentru că a considerat că PNL „merită acest efort”.

„Multă lume în decursul timpului m-a întrebat cum am putut să colaborez cu Ludovic Orban după jignirile pe care mi le-a adus în trecut. Am făcut-o pentru că am considerat că PNL merită acest efort şi l-am iertat (…). Acum se încearcă jocuri de culise la Sibiu (…), domnule preşedinte Ludovic Orban, pentru că m-aţi întrebat şi m-aţi provocat să vă spun de ce nu vă susţin”, a afirmat Turcan, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Informaţii-bombă! Dan Barna şi soţul lui Clotilde Aramand, audiaţi în cazul fraudării alegerilor locale de la Sectorul 1

Ludovic Orban, despre presupusele jocuri de culise de la PNL Sibiu: „Sunt pure invenţii”

De cealaltă parte, Ludovic Orban a declarat că acuzaţiile Ralucăi Turcan sunt „pure invenţii”.

„Nu (am făcut jocuri de culise la Sibiu n.r.). Sunt pure invenţii. Eu sprijin un candidat din cauza faptului că o parteneră din echipa mea a decis să susţină pe altcineva, este exact o situaţie similară. Cum să răspund la nişte acuzaţii pentru care nu există nicio dovadă, nicio probă? Este o susţinere pentru un om care a fost alături de mine (Constantin Şovăială n.r.), care a fost secretarul general al acestei filiale şi a contribuit din plin la rezultate şi care este colegul meu ca preşedinte al Comisiei de apărare.

Este un om serios, de caracter, un lider care poate să conducă PNL la victorie, în rest, este lipsit de fair-play, după discursul preşedintelui, deşi am arătat respect, să rămân în sală, pentru a asculta discursul celor doi candidaţi la preşedinţie, deşi suntem aşteptaţi la Alba şi se ştie lucrul acesta, să lansezi unui invitat care este şi preşedintele partidului, care nu are posibilitate să dea niciun fel de drept la replică, pur şi simplu nişte acuzaţii inventate”, a fost răspunsul Ludovic Orban, conform sursei citate.

Citeşte şi: Ludovic Orban, acuzaţii de trădare la adresa Ralucăi Turcan după ce a trecut în tabăra Cîţu. „A fost mâna mea dreaptă şi a luat decizia să nu rămână în echipa câştigătoare”