Raluca Turcan: Tabletele vor ajunge la elevi în septembrie doar dacă nu se depun contestaţii

Raluca Turcana, cea care coordonează Comitetul Interministerial privind redeschiderea școlilor, a declarat faptul că tabletele vor ajunge la elevii români în luna septembrie doar dacă nu se depun contestații.

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 18:54
Raluca Turcan: Tabletele vor ajunge la elevi în septembrie doar dacă nu se depun contestaţii

“Toate regulile de sanatate publica vor fi detaliate de Ministerul Sanatatii, pentru ca e foarte important sa fie sigure și aplicabile. Aceste reguli sanitare in momentul de fata sunt testate pe fiecare unitate scolara de catre MEC si vom veni cu ghidul final de masuri sanitare pentru fiecare unitate scolara”, a declarat pentru Digi 24 vicepremierul Raluca Turcan.

Citește și: Vor purta elevii masca la şcoală, din 14 septembrie? Cum răspunde ministrul Educaţiei şi care va fi situaţia celor din clasele mici

De asemenea, Turcan susține că dorina autorităților este ca masca de protecție să fie obligatorie în rândul elevilor, iar distanța dintre aceștia va fi anunțată ulterior, în funcție de capacitatea de implementare.

„Dorința noastra este ca masca sa fie obligatorie. Distanta exacta intre copii o vom anunta si in functie de capacitatea de implementare” , a continuat Raluca Turcan.

„Cu tabletele suntem in plin proces de achizitie. Semnarea contractului ar trebui sa se intample la finalul lunii august, daca nu vor exista contestatii. Mesajul nostru este ca de multe ori acest proces al achizitiilor publice a fost prins intr-un fel de harjoneala și că acest aspect al achizionarii de tablete este unul atat de strategic si sensibil, incat inclusiv furnizorii ar trebui sa manifeste un grad mai mare de responsabilitate”, a anunțat Turcan.