Rambo de România a murit în sărăcie. Cascadorul avea o pensie de 460 de lei

Ion Crăciun, zis şi Rambo de România, a jucat în peste 300 de filme, însă ultimii lui ani din viaţă s-au transformat într-un calvar din cauza sărăciei. Nu a onorat invitaţia la Hollywood pentru că nu a avut haine. S-a stins sâmbăta trecută, la vârsta de 66 de ani.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 15:06
Rambo de România a murit în sărăcie. Cascadorul avea o pensie de 460 de lei

Săptămâna trecută, România a pierdut doi mari oameni ai scenei, Alexandru Tocilescu şi Andrei Blaier. Odată cu ei s-a dus, poate într-o lume mai bună, şi unul dintre cei mai prolifici cascadori ai noştri, Ion Craciun, zis şi Rambo de România.

Un infarct l-a luat pentru totdeauna dintre noi la vârsta de 66 de ani. Apropiaţii lui sunt convinşi că şi saracia i-a grăbit sfârşitul. Artistul a jucat în peste 300 de filme, cascadoriile cu cai fiind dintotdeauna speciale. Numele de Rambo l-a câştigat pentru scenele de luptă corp la corp din filmul „Nea Marin Miliadar”. Din păcate, ultimii ani de viaţă i-a trăit în sărăcie, cu o pensie mizerabilă de 460 de lei.

Iar în anul 2000, acesta câştiga împreună cu Asociaţia Cascadorilor, premiul Hercule, echivalentul unui Oscar în branşa lui. Din păcate, sărăcia l-a ţinut acasă, precizează site-ul stirileprotv.ro.  „Chiar el spunea, nici nu ştiu cu ce să merg la Hollywood…nu am cu ce să mă îmbrac. Ion Crăciun a fost unul dintre cei mai mari cascadori români„, spune Gigel Andrulea, preşedintele Asociaţiei Cascadorilor din România.

I-a avut colegi de platou pe celebrii actori francezi Gerard Depardieu şi Jean-Paul Belmondo.

Cu gândul la exemplul lui, Asociaţia Cascadorilor vrea să propuăa Parlamentului o lege privind stabilirea unei rente viagere pentru cascadorii pensionaţi.