Ramona Mănescu, la Ministerul de Interne, în contextul scandalului izbucnit după accidentul aviatic

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a venit miercuri seară, în jurul orei 18.00, la Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ea nefăcând nicio declaraţie la intrarea în sediul instituţiei, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
22 ian. 2014, 17:02
Ramona Mănescu, la Ministerul de Interne, în contextul scandalului izbucnit după accidentul aviatic

Sub autoritatea ministerului condus de Mănescu se află ROMATSA, instituţie al cărei director general, Aleodor Frâncu, a demisionat miercuri, urmare a accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

La MAI se află, de mai multe ore, şi ministrul Radu Stroe, care a venit la sediul ministerului după şedinţa de Guvern.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi că va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Munţii Apuseni.

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a declarat ulterior, pentru Mediafax, că şi-a înaintat demisia Consiliului de Administraţie, „pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei”, dar că nu are nimic să-şi reproşeze.

„Demisia este un act unilateral. În atmosfera creată, nu mai puteam să-mi exercit funcţia de manager. ROMATSA are nevoie de stabilitate”, a spus Frâncu.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un localnic, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţi Apuseni şi locuitori din zonă.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.