Român din Cernăuți, luat prizonier de cecenii lui Kadîrov: ”Am fost trimiși să fim carne tocată”. Mărturiile soţiei: „Pierdut fără urmă”

Un etnic român din Cernăuți, mobilizat în armata ucraineană, a fost luat prizonier de cecenii lui Ramzan Kadîrov. Soția lui este îngrijorată şi spune că a încercat să afle de la armata ucraineană detalii, însă i s-a spus că ărbatul e ”pierdut fără urmă”.

10 oct. 2022, 16:37
Român din Cernăuți, luat prizonier de cecenii lui Kadîrov: ”Am fost trimiși să fim carne tocată”. Mărturiile soţiei: „Pierdut fără urmă”

La mijlocul lunii septembrie, o filmare postată pe canalul de Telegram Kadyrov-95 redă un dialog între comandantul forțelor speciale ”Ahmat” din Cecenia, Apti Alaudinov, și prizonierul Marian Marușciac. Extrem de speriat și cu voce pierdută, românul răspunde interogatoriului comandantului cecen. În momentul în care este întrebat de omul lui Kadîrov cum numesc comandanții ucraineni contraofensiva din această perioadă, Maruşciac spune că a fost ”trimis să devină carne tocată”.

Român din Cernăuți, luat prizonier de cecenii lui Kadîrov

Apti Aronovich Alaudinov este secretarul Consiliului de Securitate al Ceceniei și a condus, în martie, detașamentul trimis de Ramzan Kadîrov, liderul republicii, alături de trupele ruse care au atacat Ucraina.

La unele întrebări nu răspundea ceea ce voiau să audă cecenii, urmând alte întrebări mai concrete, de parcă discutate din timp. În aceeași filmare, subordonatul lui Kadîrov dă asigurări că prizonierul român nu a fost maltratat și că este tratat uman.

Citeste si Medvedev anunţă noi bombardamente în Ucraina: Primul episod a fost difuzat / Kadîrov: Ce ai crezut tu, fraiere Zelenski?”

Nu a fugit și nu a fost rănit doar un singur militar. El a fost cel mai norocos. De acum înainte, acest om manipulat de narcomanul Zelenski este în mâinile noastre, el nu este bătut și atitudinea față de el este una umană”, adaugă comandantul forțelor speciale ”Ahmat” din Cecenia, Apti Alaudinov, conform Libertatea.

Soţia românului nu mai ştie nimic de el

Înregistrarea cu dialogul dintre etnicul român și ceceni a fost postată pe contul de Telegram pe 17 septembrie. Soția etnicului român, Marina Marușciac, a declarat pentru Libertatea că a aflat despre soțul său care a fost luat prizonier de pe rețelele sociale, la finalul lunii trecute. Aceasta ar fi ajuns în război pe baza legii privind mobilizarea generală, nu pentru că și-ar fi dorit. Femeia spune că a încercat să afle de la armata ucraineană detalii, dar nu a putut primi decât informaţia că Marian e ”pierdut fără urmă”.

Peste o perioadă de timp am primit de la comisariatul militar o scrisoare în care se spune că armata nu știe unde se află Marian, el este considerat ca pierdut fără urmă”, a afirmat Marina Marușciac pentru sursa citată.

Citeste si Putin, atac dezlănţuit asupra Ucrainei: s-au tras 75 de rachete într-o singură noapte VIDEO